روش خشک کردن گردو

خشک کردن گردو

از برداشت تا خشک کردن گردو:

از جمع آوری ، برداشت تا خشک کردن اصولی گردو ؛ از موضوعاتی است که در این نوشتار قصد داریم به آن بپردازیم با ما همراه باشید تا اطلاعاتی پیرامون روش های صحیح خشک کردن گردو؛ و نکات مهم در زمان برداشت و خشک کردن گردو در اختیار شما قرار دهیم.

نهال گردو یکی از درختان با کیفیت می باشد که هم به لحاظ داشتن میوه های مقوی ارزش غذایی دارد و هم به دلیل داشت چوب مقاوم در نجاری ، کاشت گردو صورت می پذیرد ،ارزش غذایی مغز گردو باعث شده تا از آن به عنوان خشکبار معروف در جهان یاد کنند و مصرف آن به تامین انرژی لازم در بدن کمک می کند.

بسیاری از باغداران به دلیل اقتصادی بودن این محصول اقدام به کاشت آن می کنند و باغ هایی در حجم وسیع احداث می کنند،اما صرفا انتخاب نهالی چون گردو در به دست آوردن نتیجه مطلوب موثر نمی باشد بلکه باید مجموعه ای نکات مهم و مراقبت هایی را اعمال کرد تا به نتیجه مطلوب دست پیدا کرد. علاوه بر مراقبت های لازم باید برخی نکات و مراحل را نیز در روند رشد درخت گردو پشت سر گذاشت تا به نتیجه نهایی دست پیدا کرد،یعنی  از برداشت تا خشک کردن گردو تازه ؛ مراحل مختلفی دارد که باید طی شود.

قبل از برداشت تا خشک نمودن گردو،مرحله کاشت میباشد نیاز ها و مراقبت های لازم از این مرحله آغاز می شود و هر سال با گذشت زمان و باردهی درخت گردو مراحل پشت سر هم طی می شود،برداشت گردو بستگی به شرایط اقلیمی منطقه و نوع نژاد گردو دارد برخی ارقام زودرس و برخی دیررس می باشند اما به طور کلی اواسط تا اواخر تابستان زمان برداشت گردو می باشد،این مرحله نیز حساسیت های زیادی دارد و باید دقیقا به موقع انجام شود در غیر این صورت از کیفیت محصول کاسته خواهد شد. بعد از برداشت،زمان  پوست گیری و خشک کردن گردو ها می باشد که هم به روش سنتی و هم به روش صنعتی انجام میگرد.

نکات مهم در زمان برداشت و خشک شدن گردو:

همانطور که اشاره شد رسیدن به نتیجه مطلوب نیازمند برخی مراقبت ها و رعایت نکات مهم می باشد،لازم به ذکر است که درخت گردو در میان انواع درختان دیگر به تغذیه اصولی و مناسب نیاز دارد و باید مورد توجه قرار گیرد زیرا کیفیت نهایی مغز گردو در گرو تغذیه مناسب آن می باشد. تغذیه در سالهایی ابتدایی کاشت گردو تا رسیدن به باردهی بیشتر اهمیت دارد زیرا هر ساله میزان بار افزایش پیدا کرده و اقتصادی تر خواهد شد و باید وقت و دقت بیشتری را در زمان برداشت گردو به کار برد.

برداشت گردو را به دو روش می توان انجام داد،یکی روش مکانیکی که از هزینه های اضافی و همچنین از آسیب رسیدن به شاخه ها توسط ضربه زدن نیز جلوگیری می کند،در این روش بعد از ریخته شدن گردو ها پای درخت دستگاهی آنها را جمع آوری می کند. روش دوم روش سنتی می باشد که با استفاده از چوب و وارد کردن ضربه به شاخه ها اقدام به برداشت گردو می کنند،این روش نیاز به نیروی کار بیشتری دارد و دقت عمل بیشتری هم می خواهد.

بعد از برداشت زمان پوست گیری و سپس عملیات خشک کردن گردوی تازه؛ می باشد، معمولا گردو خشک کردن ؛ بسیار حساسیت دارد زیرا اگر اصولی انجام نگیرد مغز گردو کپک زده و کیفیت خود را از دست می دهد. خشک کردن ؛ اگر به روش اصولی و با دمای مناسب باشد تا 3 سال ماندگاری دارد و طعم آن تغییر نخواهد کرد.آب و هوای مرطوب برای خشک شدن گردو؛ مناسب نیست زیرا باعث رطوبت و کپک زدن مغز آن خواهد شد یا در مواردی نیز ممکن است خشک شود اما طعم مطلوبی نخواهد داشت،معمولا دمای مناسب برای خشک کردن گردو 43 درجه سانتی گراد و رطوبت نیز 30 درصد نیاز است در چنین شرایطی معمول 3 تا 4 روز طول می کشد تا مغز ها به خوبی خشک شوند.

مراحل خشک کردن صنعتی گردو

دستگاه خشک کن گردو

راه های خشک کردن گردو در خانه و شرکت:

همانطور که اشاره شد مراحل مختلفی طی میشود تا گردو به دست مصرف کننده برسد،یکی از مراحل مهم،خشک شدن گردوها می باشد که اشاره شد حساسیت های زیادی دارد چون مغز گردو با خشک شدن نامناسب کیفیت خود را از دست خواهد داد.

برای خشک کردن گردو روش های مختلفی  وجود دارد:

  1. خشک کردن سنتی گردو :

این روش که به روش طبیعی نیز شهرت دارد،محصول را بعد از پوست گیری روی سطح زمین پهن می کنند و در برابر نور مستقیم خورشید خشک می کنند،توجه داشته باشید در این مرحله باید هر روز گردو ها را برگرداند تا تمام قسمت ها به طور کامل خشک شوند،به منظور سریع خشک شدن می توان از روزنامه استفاده نمود،به طوری که ابتدا روزنامه را روی سطح مورد نظر پهن کرده سپس گردو ها را ردیفی روی روزنامه ها قرار داد و روزانه اقدام به پشت و رو کردن آنها کرد.

0 replies

Leave a Reply

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − هفت =