خواص انگور

خواص و فواید انگور

خواص انگور چیست:

در یک روز گرم و آفتابی تابستان، برای بهره بردن از خواص انگور؛ به به مرکز خرید میوه می‌ روید. از میان تمام میوه‌های تازه رسیده‌ی فصل، نگاهتان از دور به قفسه‌ی رنگارنگی می‌افتد که انگار با جواهرات و سنگ‌های قیمتی پر شده است، دانه‌های براق و ریز و درشت در رنگ‌های قرمز و سبز و بنفش، واقعا که انتخاب سختی است! احتمالا تسلیم می‌شوید و از اکثر انواع خوشمزه و تازه‌ی انگورها دسته‌های براق و ترد را جدا می‌کنید و به خانه می‌برید، و کمتر از یک هفته بعد باز برای خرید باز می‌گردید!

فواید انگور؛ میوه‌ ای است که از هزاران سال قبل زیر کشت می‌رفته و در دوران‌ کهن، مورد تمجید و احترام بسیاری از تمدن‌های دوران باستان بوده است. نهال انگور؛ به صورت خوشه‌ای روی درختی به نام درخت مو رشد می‌کند و در مناطق معتدل در سراسر جهان از اروپا و آفریقا گرفته تا استرالیا و آمریکا و صد البته ایران پرورش داده می‌شود.

این میوه‌ی دوست داشتنی محصولات فراوری شده‌ی زیادی دارد و خاصیت انگور؛ در کنار طعم بی نظیرش باعث شده تا به یکی از پرطرفدارترین میوه‌ها در دنیا تبدیل شود. ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با تمام خواص انگور؛ و انواع گونه‌های آن آشنا کنیم، پس لطفا تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

فواید انگور

چه مواد مغذی در خواص میوه انگور وجود دارد:

خاصیت انگور؛ به خاطر سطح بالایی از بسیاری از مواد معدنی مهم است که در خود دارد. یک فنجان یا ۱۵۰ گرم از انگور قرمز یا سبز مقادیر زیر از مواد معدنی را در خود دارد:

  • کالری: ۱۰۴
  • کربوهیدرات: ۲۷.۳ گرم
  • پروتئین: ۱.۱ گرم
  • چربی: ۰.۲ گرم
  • فیبر: ۱.۴ گرم
  • ویتامینC: ٪۲۷ میزان مصرف روزانه
  • ویتامینK: ٪۲۸ میزان مصرف روزانه
  • تیامین: ۷٪ میزان مصرف روزانه
  • ریبوفلاوین: ۶٪ میزان مصرف روزانه
  • ویتامین B6: ٪۶ میزان مصرف روزانه
  • پتاسیم: ۸٪ میزان مصرف روزانه
  • مس: ۱۰٪ میزان مصرف روزانه
  • منگنز: ۵٪ میزان مصرف روزانه

خواص انگور؛ آنتی اکسیدان بالایی دارد:

آنتی اکسیدان‌ها ترکیباتی هستند که در گیاهان یافت می‌شوند. آن‌ها به ترمیم سلول‌هایی که توسط رادیکال‌های آزاد آسیب دیده‌اند کمک می‌کنند. رادیکال‌های آزاد مولکول‌های مضری هستند که باعث استرس اکسیداتیو می‌شوند. استرس اکسیداتیو می‌تواند به چندین بیماری مزمن از جمله دیابت، سرطان و بیماری‌های قلبی منجر شود.

خاصیت انگور؛ به خاطر مقدار زیادی از ترکیبات آنتی اکسیدان قوی است. آنتی اکسیدان‌های آن به فواید انگور اضافه کرده و از شما در برابر بیماری‌های قلبی محافظت کرده، قند خون را کاهش می‌دهند و از بروز و یا پیشرفت سرطان جلوگیری می‌کنند.

خاصیت انگور

تحقیقات انجام شده نشان می‌دهند که بیشترین فواید انگور و غلظت آنتی اکسیدان آن در پوست و دانه‌های انگور  وجود دارد. به همین دلیل متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که انگور به همراه پوست و دانه‌های مصرف شود. خواص انگور؛ هم چنین به خاطر بتاکاروتن، کوئرستین، لوتئین، ویتامین c، لیکوپن و اسید الاژیک است که همگی آن‌ها جز آنتی اکسیدان‌های قوی به حساب می‌آیند.

خواص انگور به کاهش فشار خون کمک می‌کند:

  1. خوردن یک فنجان انگور یا ۱۵۰ گرم از آن، چیزی در حدود ۲۸۸ میلی گرم پتاسیم را به بدن شما می‌دهد که حدود ۶٪ از نیاز روزانه‌ی بدن شما به پتاسیم را تامین می‌کند.
  2. مصرف کم پتاسیم می‌تواند به افزایش خطر فشار خون بالا بیانجامد و در نتیجه به مشکلات و بیماری‌های قلبی و سکته‌ی مغزی منجر شود.
  3. یک تحقیق که بر روی تعداد ۱۳ هزار فرد بزرگسال انجام شده است، نشان می‌دهد که افرادی که مقادیر بیشتری پتاسیم را نسبت به سدیم از طریق وعده‌های غذایی دریافت می‌کنند.
  4. کمتر از بیماری‌های قلبی رنج برده و عمر طولانی‌تری نسبت به سایرین دارند.
  5. وجود پتاسیم بالا باعث می‌شود تا خاصیت انگور، بسیار زیاد باشد.

خواص انگور در جلوگیری از برخی انواع سرطان:

خواص انگور؛ به خاطر داشتن مقدار زیادی از ترکیبات مفید برای بدن است که می‌توانند از بدن در برابر برخی از انواع مشخص سرطان محافظت کنند. رسوراترول یکی از ترکیبات مفید موجود در این میوه است که تحقیقات زیادی روی آن انجام شده و قدرت آن در پیشگیری و درمان سرطان به خوبی اثبات شده است.

تحقیقات نشان داده‌اند که این ماده می‌تواند با کاهش التهاب، نقش یک آنتی اکسیدان را در بدن ایفا کرده و با جلوگیری از رشد و گسترش سلول‌های سرطانی در بدن، از ما در برابر این بیماری محافظت کند.

اگرچه ترکیب مواد مفید بی نظیر موجود در فواید انگور؛ در کنار هم می‌توانند باعث خاصیت انگور در درمان سرطان باشند. علاوه بر رسوراترول، انگور شامل مقدار خوبی از کوئرستین، آنتوسیانین و کاتچین است که همه‌ی آن‌ها می‌توانند به ایمن سازی بدن در برابر سرطان کمک کنند.

خواص انگور

در مطالعات آزمایشگاهی نشان داده شده که خاصیت انگور می‌تواند از رشد و گسترش سلول‌های سرطانی در روده‌ی بزرگ انسان جلوگیری کند. به علاوه، نتیجه‌ی یک بررسی در بزرگ‌سالان بالای ۵۰ سال نشان داده است که مصرف ۴۵۰ گرم از انگور در روز به مدت دو هفته می‌تواند علائم ناشی از سرطان روده‌ی بزرگ را کاهش دهد.

علاوه بر تمام خواص گفته شده، خواص انگور، شامل کاهش سرعت رشد و گسترش سلول‌های سرطان سینه نیز می‌شود. در واقع تمام این نتایج به میزان بالای آنتی اکسیدان‌های موجود در انگور و خواص ضد سرطانی آن‌ها باز می‌گردند.

انگور کلسترول را کاهش می‌دهد:

خاصیت انگور؛ میزان در کاهش جذب کلسترول در بدن به خاطر ترکیبات مغذی موجود در آن است و از این طریق از بدن در برابر افزایش خطرناک سطح کلسترول محافظت می‌کند. در یک تحقیق که بر روی ۶۹ فرد با کلسترول بالا انجام شد، به این صورت که برای هشت هفته، هر روز مقدار ۳ فنجان انگور قرمز به افراد داده شد؛ در پایان این تحقیق مشاهده شد که میزان کلسترول مضر در هر فرد به میزان محسوسی کاهش یافت. همین آزمایش این بار برای بررسی خواص انگور سفید؛ تکرار شد اما نتایج به دست آمده نشان داد که انگور سفید چنین تاثیری بر کاهش کلسترول مضر بدن ندارد.

تاثیر فواید انگور در درمان دیابت:

  • هر فنجان انگور ۲۳ گرم قند را در خود دارد که به همین خاطر می‌تواند گزینه‌ی خوبی برای افراد مبتلا به دیابت باشد.
  • این میوه شاخص گلیسمی پایین ۵۳ را دارد و همین عدد نشان می‌دهد که خواص انگور، می‌تواند سرعت خوبی در بالا بردن میزان قند خون داشته باشد.
  • علاوه بر این، خاصیت انگور می‌تواند باعث بالا بردن میزان قند خون شود.
  • در یک آزمایش که بر روی ۳۸ مرد به مدت ۱۶ هفته انجام شد، کسانی که مقدار دقیق ۲۰ گرم انگور را هر روز دریافت کرده بودند، افزایش سطح قند خون را تجربه کردند.

علاوه بر نکات گفته شده، تحقیقات نشان داده‌ اند که رسوراترول میزان حساسیت بدن به انسولین را افزایش می‌دهد که به کمک آن بدن می‌تواند از گلوکز بهتر استفاده کند و در نتیجه سطح قند خون را کاهش دهد. رسوراترول هم‌چنین می‌تواند تعداد گیرنده‌های گلوکز در غشای سلول را افزایش دهد که می‌تواند روی سطح قند خون، اثر مثبتی داشته باشد. کنترل سطح قند خون در طول زمان می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد و به همین علت خاصیت انگور؛ در این زمینه از اهمیتی حیاتی برخوردار است.

خواص انگور

خاصیت انگور برای سلامت چشم مفید است:

حقیقت کمتر شنیده شده درباره‌ی خواص انگور؛ این است که ترکیبات گیاهی موجود در انگور می‌توانند از بافت چشم در برابر بیماری‌های شایع بیماری محافظت کنند. در یک تحقیق نشان داده شد که موش‌هایی که از رژیم غذایی حاوی انگور استفاده کرده بودند، به نسبت سایر موش‌ها، عملکرد شبکیه‌ی بهتری داشتند و به آسیب بینایی کمتری دچار شدند.

هم‌چنین در یک مطالعه‌ ی آزمایشگاهی نشان داده شد که خاصیت انگور به خاطر وجود رسوراترول می‌تواند از سلول‌های بینایی در برابر اشعه‌ی فرابنفش محافظت کند. این امر می‌تواند خطر ابتلا به بیماری دژنراسیون ماکولای وابسته به سن را که یک بیماری رایج چشم است تا حد قابل قبولی کاهش دهد. علاوه بر آن، رسوراترول از چشم در برابر ابتلا به بیماری‌های بینایی مانند گلوکوم، آب مروارید و بیماری چشم دیابتی محافظت نماید.

تحقیقات بسیاری نشان داده‌اند که خواص انگور، به خاطر وجود ترکیبات زیادی از آنتی اکسیدان‌های لوتئین و زیگزانتین است و این مواد می‌توانند به محافظت از چشم در برابر آسیب‌های ناشی از نور آبی که از صفحات نمایش ساطع می‌شود کمک کنند.

فواید انگور در تقویت حافظه، تمرکز و خلق و خو:

تا این‌جا خواص های انگور؛ در پیشگیری از بیماری‌ها و تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن را بررسی کردیم اما جالب است بدانید خوردن انگور؛ می‌تواند فواید بسیاری برای سلامتی مغز و تقویت حافظه داشته باشد.

در یک آزمایش ۱۲ هفته‌ ای، به ۱۱۱ فرد میانسال سالم روزانه ۲۵۰ میلی گرم از مکمل انگور داده شد. در نتایج آزمون‌هایی گرفته شده از این افراد مشخص شد که خاصیت انگور، بر بهبود توجه، حافظه و مهارت‌های زبانی، تاثیر قابل توجهی دارد.

تحقیق دیگری بر جوانان سالم نشان داد که نوشیدن ۲۳۰ میلی لیتر آب میوه انگور؛ می‌تواند سرعت حافظه و خلق و خو را ۲۰ دقیقه پس از مصرف، بهبود ببخشد. هم‌چنین تحقیقاتی که بر روی موش‌ها انجام شده نشان می‌دهد که دریافت رسوراترول موجود در انگور به مدت ۴ هفته، مهارت یادگیری، حافظه و خلق و خو را تقویت می‌کند. علاوه بر آن در بخش‌هایی از مغز موش‌ها و جریان خون‌ آن‌ها رشد و افزایش دیده شد.

همان‌طور که قبلا اشاره کردیم، بخش زیادی از خواص انگور؛ به خاطر رسوراترول موجود در آن است و این ماده می‌تواند از ابتلا به آلزایمر پیشگیری کند.

خاصیت انگور

خواص انگور در سلامت قلب و عروق:

خاصیت انگور قرمز به خاطر حجم‌ بالای آنتی اکسیدان موجود در آن است که به سیستم قلبی و عروق کمک می‌کند. آنتی اکسیدان‌های موجود در انگور قرمز التهاب را کاهش می‌دهند و رگ‌های خونی را آرام می‌کنند، هم‌چنین درست به اندازه‌ی آسپرین، خون را رقیق کرده و از لخته شدن پلاکت‌ها جلوگیری می‌کنند. این مواد مغذی معمولا در پوست و دانه‌های انگور قرمز وجود دارند. برای بهبود عملکرد قلب می‌توانید از خواص انگور قرمز؛ استفاده کرده و آن‌ را در برنامه‌ی غذایی خود جای دهید، اما به خاطر داشته باشید که انگور می‌تواند میزان قند خون را افزایش دهد به همین جهت مصرف بیش از حد آن توصیه نمی‌شود.

خواص انگور در کنترل دیابت:

برخی از بیماران مبتلا به دیابت بر این باورند که به خاطر قند موجود در میوه‌ها باید از خوردن آن‌ها اجتناب کنند. میوه‌هایی که شاخص گلیسمی پایین دارند برای افراد دیابتی توصیه می‌شوند که انگور قرمز یکی از این میوه‌ها است. قند موجود در انگور قرمز، قند خون بدن را بلافاصله افزایش نمی‌دهد و از این جهت خطری برای بیماران دیابتی ایجاد نخواهد کرد.

خوردن انگور در حالت ناشتا چه خواصی دارد:

یکی از مهم‌ترین نکات در داشتن یک رژیم غذایی سالم، دانستن آداب غذا خوردن و خواص هر ماده غذایی است. بعضی از میوه‌ها مانند هندوانه یا انواع آجیل‌ها می‌توانند در صورت خورده شدن با شکم خالی، به معده و بدن کمک کنند اما برخی از میوه‌ها اگر ناشتا خورده شوند، می‌توانند مضر باشند؛ انگور یکی از این میوه‌ها است.

هیچ وقت انگور را با شکم خالی نخورید. مقدار زیاد انگور می‌تواند باعث افزایش اسید در معده شده و به پوشش داخل معده و روده آسیب بزند. هم‌چنین خوردن انگور به صورت ناشتا می‌تواند به سردرد، التهاب معده و حالت تهوع منجر شود. انگور به دلیل داشتن اسید سالیسیلیک می‌تواند تحریک پذیری معده را افزایش دهد.

فواید خوردن انگور برای لاغری:

انگور علاوه بر طعم و عطر شیرین و آبدار خود، مواد غذایی بالایی دارد که می‌تواند بدن را به خوبی تامین کند؛ با این وجود انگور کالری کمی دارد و تقریبا بدون چربی است. این نکته به این معناست که افزودن انگور به رژیم غذایی می‌تواند به کاهش وزن کمک کند. علاوه بر این، Properties of grapes؛ به خاطرآنتی اکسیدان موجود در آن می‌تواند سوخت و ساز بدن را افزایش داده و فیبر اشباع شده‌ی کمی را به بدن ارائه دهد.

با وجود این‌که انگور برای لاغری مفید است، اما میزان بالای قند موجود در آن موضوعی است که نباید فراموش شود. هر ۱۰۰ گرم انگور مقدار ۶۷ تا ۷۱ کالری و ۱۶ گرم قند دارد؛ به همین خاطر مصرف مکرر آن ایده‌ی خوبی نیست. ترکیب خواص انگور؛ با سایر مواد مغذی می‌تواند روش موثری برای کاهش وزن باشد.

خواص انگور در طب سنتی:

در طب سنتی به خواص انگور، به صورت فراوان اشاره شده است. انگور مزاج گرم و تری دارد و در فصل تابستان می‌تواند به عنوان بک وعده غذایی کامل استفاده شود. البته باید توجه کرد انگور تازه نفخ زیادی تولید می‌کند. هم‌چنین انگور میوه‌ای بسیر زود هضم است و رطوبت مورد نیاز بدن را تامین می‌کند. پزشکان طب سنتی استفاده از خواص انگور؛ را برای پاکسازی مجاری و عروق و ریه توصیه می‌کنند.

نتیجه گیری و جمع بندی در رابطه با خواص انگور:

در این مقاله به خاصیت انگور؛ پرداختیم و دانستیم که قرار دادن این میوه‌ی خوشمزه در سبد غذایی ما، می‌تواند به پیشگیری از بسیاری بیماری‌ها کمک کرده و به سلامت بدن کمک کند. با این وجود، یادآوری این نکته ضروری است که مصرف بی رویه‌ی هر ماده‌ی غذایی می‌تواند برای سلامت ما خطر آفرین باشد؛ در نتیجه بهتر است پیش از استفاده از رژیم‌های غذایی خودساخته، با یک پزشک تغذیه مشورت کنیم تا با مصرف درست مواد غذایی، سلامتی و شادابی را برای خود فراهم نماییم.

منابع:

https://www.healthline.com/nutrition/benefits-of-grapes#TOC_TITLE_HDR_5

https://www.goodhousekeeping.com/health/diet-nutrition/a47266/health-benefits-of-grapes

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده + سیزده =