آیا درمان نقرس با مصرف گردو امکان پذیر است:
در این مقاله میخواهیم درباره بیماری نقرس و درمان خانگی آن با خوراکی های مختلف از جمله گردو بپردازیم پس در ادامه همراه ما باشید.
نقرس نوعی بیماری است که حملات پیاپی آرتروز التهابی حاد نوعی ورم مفاصل همراه با سوزش و التهاب و قرمزی معمولا از ویژگی های بارز آن است و بیشتر در گوش ها ، مچ دست ها، مچ مچ پاها و زانو دیده می شود . تقریبا در نیمی از موارد مبتلایان این بیماری در انگشتان بزرگ پا تاثیر میگذارد .
بیماری نقرس ناگهانی است و ممکن است فرد شب بخوابد و هنگامی که از خواب بیدار شود احساس درد و تورم در مفصل و شصت پا کند . به این ترتیب حمله نقرس آغاز می شود و ممکن است انسان را به مدت چند روز یا چند هفته رنج دهد و چنانچه درمان صورت نگیرد موجب تخریب کامل مفصل گردد.
جهت مشاهده ی بیشتر انواع ارقام نهال گردو روی عبارت خرید نهال گردو کلیک کنید.
۳ مرحله از بیماری نقرس:
بیماری نقرس ۳ مرحله دارد که بسیاری از افراد هرگز مرحله سوم را تجربه نمی کنند .
- سطه بالایی اسیداوریک در خون بیمار وجود دارد که بدون علامت است که ممکن است ثابت بماند و بیمار هیچ گونه علائمی را تجربه نکند اما برخی افراد ممکن است قبل از ایجاد اولین حمله نقرس به سنگ کلیه مبتلا شوند .
- در مرحله دوم بلور های اسیداوریک تشکیل می شوند . در این مرحله حملات نقرس شروع می شود و بعد از ایجاد یک حمله مفصل آسیب دیده نرمال و طبیعی به نظر می رسد . زمان بین این حملات ممکن است به تدریح کوتاه تر شود . اما حملات بعدی نقرس ممکن است طولانی تر و شدید تر شود و مفاصل دیگر را هم درگیر کند.
- در مرحله سوم ممکن است علائم بیماری از بین نرود و همچنین ممکن است بیش از یک مفصل را درگیر کند همچنین ندول های ریزی زیر پوست به نام توفی در زیر پوست ممکن است تشکیل شود.
عواملی که موجب افزایش اسیداوریک و ایجاد نقرس می شوند :
- افزایش تولید اسیداوریک به وسیله بدن
- کاهش خروج اسیداوریک توسط کلیه ها
- افزایش دریافت غذاهای پورین
- بیماری های حاد
- ضربه روحی
- جراحی
- تب
- کمبود آب بدن
- خوردن بیش از حد شام
- بعضی داروها مانند آسپرین
حدود ۹۵ درصد مردان و ۵ درصد زنان دچار نقرس می شوند . زنان قبل از یائسگی جزو گروه درگیر با نقرس هستند .
حملات نقرس معمولا در شب ایجاد شده و میتواند دردناک و ناخوشایند باشد .
خواص بی نظیر برگ گردو در درمان نقرس:
برگ گردو علی رقم خواص بیشماری که دارد اغلب نادیده گرفته می شود .برگ گردو طعم گس و تلخی دارد که می توان آن را به صورت دم کرده ، جوشانده ، گرفتن عرق و روش های دیگر استفاده نمود و از آن بهره برد .
مصرف برگ گردو روزانه به صورت خارجی تاثیر زیادی بر التیام زخم و اگزما و عفونت های پوستی دارد .
برگ گردو به دلیل داشتن آنتی اکسیدان در جلوگیری از پیشرفت سلول های سرطانی نیز موثر است و خاصیت ضدباکتریایی دارد و در صورت مصرف مداوم و درست تاثیر زیادی بر کاهش چربی خون دارد .
مصرف خوراکی آن به روش های مختلف خاصیت ضدالتهابی دارد و به تصفیه خون و تا حدودی کاهش قند خون کمک می کند . استفاده از این ماده در درمان ورم مفاصل هم تاثیر گذار است پس مقادیر زیادی از آن تاثیر زیادی برای درمان بیماری های نقرس و ورم مفاصل خواهد داشت .
هرچند درمان دارویی نقرس از سایر درمان ها موثر تر است با این حال دستورالعمل های زیر که توسط رژیم غذایی آمریکا (ADA) برای زمانی که تحت حملات نقرس هستید توصیه شده که مفید می باشند.
۱۰ توصیه ی رژیم غذایی آمریکا (ADA):
- حدود ۲ الی ۴ لیتر مایعاتی که حداقل نصف آن آب است مصرف کنید .
- از الکل دوری کنید . الکل علاوه برمضرات فراوان مانع دفع اسید اوریک از طریق کلیه ها می گردد .
- ورزش کنید ؛ حداقل ۳ بار در هفته به مدت نیم ساعت ورزش سبک یا پیاده روی بسیار مناسب است . شنا یکی از بهترین ورزش ها برای درمان بیماری نقرس است
- مصرف متعادل پروتئین به خصوص از منابع سالم مانند لبنیات کم چرب یا بدون چربی ، تخم مرغ و کره بادام زمینی
- وزن خود را ایده آل و ثابت نگه دارید
- از مصرف روغن زیاد در غذا خودداری نمایید
- از خوردن غذاهای پورین دار اجتناب کنید .
- از مصرف زیاد ویتامین c خودداری کنید زیرا این ماده سبب افزایش تولید اسید اوریک می شود
- از مصرف مکمل های آهن جداً پرهیز کنید زیادی آهن در خون باعث ورود اسید اوریک به مفاصل می شود .
- افراد مبتلا به نقرس نمیتوانند اسید اوریک اضافی در بدن را به طور مناسبی:دفع کنند بنابراین میزان اسید اوریک افزایش یافته و با کریستال شدن و حل شدن در مفاصل درد شدید ایجاد می کنند.
برخی افراد هم به دلایل ژنتیکی دچار نقرس می شوند . در این افراد میزان اسید اوریک به علت ژنتیک یا رژیم غذایی نامناسب اسیداوریک افزایش می یابد.
نظرات کاربران