طرز تهیه ترشی گردو

طرز تهیه ترشی گردو

طرز تهیه ترشی گردو:

اگر شما هم جزو افرادی هستید که ترشی ها یک پای ثابت سفره ناهار و شامشان است پیشنهاد می کنیم حتما ترشی گردو؛ را نیز امتحان کنید. تعجب نکنید. ترشی گردو، یکی از خوشمزه ترین و در عین حال پرخاصیت ترین ترشیجات است. مطمئنیم با شنیدن نام این ترشی دهانتان آب افتاده است. پس لطفا در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا طرز تهیه ترشی گردو، را برای شما شرح دهیم. بد نیست بدانید که این ترشی، اصالتا متعلق به استان همدان بوده و حتی جزو سوغاتی های این استان نیز محسوب می گردد.

آن را از گردوهای کال و نرسیده و یا به عبارتی همان چغاله های گردو که هنوز مغز نگرفته اند و پوست داخلی آنها نیز نرم است تهیه می کنند. این ترشی مجلسی را درست کنید و آن را زینت بخش سفره های میهمانی خود کنید.

فصل تهیه ترشی گردو:

ترشی گردو؛ را باید در فصل بهار تهیه کنید. در اردیبهشت یا خرداد ماه زمانی که چغاله های گردو تا حدی رشد کرده اند که هنوز داخل آنها سفت نشده است باید دست به کار شوید. اندازه آنها تقریبا اندازه یک فندق است. برای آنکه مطمئن شوید چغاله ها مناسب برای ترشی انداختن هستند یکی از آنها را برش دهید و مطمئن شوید که پره های آن هنوز نرم است.

طبیعتا شرایط آب و هوایی منطقه نیز یک عامل تعیین کننده است. با توجه به اینکه گردوهای محل سکونت شما چه زمانی می رسند باید نسبت به تهیه ترشی گردو، اقدام کنید. نباید دست دست کنید. اگر دیر بجنبید ممکن است گردوها سفت شوند.

ترشی گردو

مواد مورد نیاز جهت تهیه ترشی گردو:

  1. جهت تهیه ترشی گردو، مواد اولیه زیر را فراهم کنید:
  2. چغاله گردو: یک کیلوگرم
  3. نمک: یک قاشق سوپ خوری
  4. سرکه: به مقدار لازم
  5. سیر: چند حبه
  6. نعنا و ترخون: مقداری

مراحل تهیه ترشی گردو:

طرز تهیه ترشی گردو؛ بسیار آسان است. اما لازم است نکاتی را رعایت کنید. همانطور که می دانید، چغاله های گردو تلخ هستند. بنابراین اولین کاری که باید انجام دهید این است که مزه تلخ آنها را از بین ببرید. روش های مختلفی برای این کار وجود دارد. یک روش مرسوم این است که ابتدا گردوها را در یک ظرف بزرگ بریزید و به مدت پنج دقیقه بجوشانید.

حال آب درون ظرف را تعویض نموده و همین عمل را دوباره تکرار کنید. بار دوم نیز، گردوها را به مدت پنج دقیقه بجوشانید و سپس آنها را آبکش کنید. توجه داشته باشید که گردوها نباید بیش از حد پخته و له شوند. در این مرحله از کار، گردوهای نیم پز را درون ظرفی بزرگ ریخته و ظرف را پر از آب سرد کنید. چند روزی صبر کنید و هر چند ساعت یک بار یا روزی دو مرتبه آب ظرف را تعویض کنید.

در نهایت، نباید هیچ اثری از مزه تلخ در گردوها باقی بماند. می توانید با مزمزه کردن یکی از گردوها یا آب درون ظرف کاملا از برطرف شدن مزه تلخی اطمینان حاصل کنید.حال دو راه پیش رو دارید:

  • روش اول تهیه ترشی:

گردوها را درون سرکه بریزید. مقداری نمک به آن اضافه کنید و روی شعله گاز قرار دهید. اجازه دهید سرکه چند جوش بزند و سپس شعله را خاموش کنید. بعد از آنکه ترشی گردو؛ کاملا سرد شد، گردوها را درون شیشه بچینید. برای آنکه یک ترشی معطر داشته باشید دو سه حبه سیر و چند برگ ترخون و ریحان به آن اضافه کنید. سپس شیشه را با همان سرکه کاملا پر کنید. درب شیشه را محکم ببندید و آن را به مدت ۱۵ تا ۲۰ روز در محلی با دمای متوسط (بیرون از یخچال) نگهداری کنید تا ترشی شما به خوبی جا بیفتد. پس از این مدت می توانید ترشی ای را که تهیه کرده اید نوش جان کنید. این ترشی را می توانید برای زمستان هم نگهداری نمایید.

شاید با خرید نهال گردو مشکل خرید گردوت حل شد! کافیه یه سر به اینجا بزنی تا 30 رقم نهال گردو رو مشاهده کنی!

روش دوم:

گردوهایی را که تلخی آنها کاملا گرفته شده است بدون آنکه بپزید، درون شیشه بچینید. می توانید آنها را با چنگال سوراخ کنید تا ترشی شما زودتر جا افتاده و قابل استفاده شود. پس از آنکه گردوها را داخل شیشه قرار دادید، نمک و در صورت دلخواه سیر و ترخون و ریحان را به آن اضافه کنید. سپس شیشه را با استفاده از سرکه کاملا پر کنید. درب شیشه را ببندید و آن را در محیطی مناسب نگهداری کنید تا ترشی گردو جا بیفتد.

سرو ترشی گردو:

ترشی گردو؛ یکی از ترشی های مجلسی است که می تواند زیبایی سفره شما را دو چندان کند. مطمئنا این تأثیر را بر روی اشتهای شما و میهمانان نیز خواهد داشت. در هنگام سرو، گردوها را به صورت حلقه حلقه برش بزنید و داخل ظروف مناسب ریخته و بر سر سفره بیاورید و نوش جان کنید.

یک چاشنی برای ترشی گردو:

همانطور که گفتیم روش های مختلفی برای طرز تهیه ترشی گردو؛ ذکر شده اند. افزودن چاشنی به ترشی ها کاملا سلیقه ای است. یک چاشنی معروف که معمولا به ترشی گردو افزوده می شود چاشنی تمر هندی و برگه زردآلو است. جهت تهیه این چاشنی حدود یک کیلوگرم برگه زردآلوی خشک و یک بسته تمر هندی تهیه کنید. برگه های زرآلو را درون سرکه بریزید و یک شبانه روز صبر کنید. تمر هندی را نیز درون سرکه بریزید و باز هم بیست و چهار ساعتی صبر کنید. پس از گذشت این مدت، ترکیب به دست آمده را از آبکش عبور دهید.

ماده غلیظ و صافی به دست خواهید آورد که غلظتی مانند غلظت رب دارد. حال با توجه به ذائقه خود می توانید مقداری شکر، جوز هندی، فلفل سیاه و ادویه ترشی نیز به آن اضافه کنید. چاشنی را درون شیشه ترشی ریخته و سپس آن را با سرکه کاملا پر کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + 15 =