طرز تهیه گردو پلو:
مواد لازم برای تهیه گردو پلو :
- برنج : ۴ پیمانه
- گردو : ۲۵ عدد
- روغن سرخ کردنی : به میزان لازم
- پیاز : ۲ عدد
- زرشک : نصف پیمانه :
- سینه مرغ : ۲ عدد
- نمک ، فلفل ، زردچوبه : مقدار لازم
- پودر دارچین : به مقدار لازم
- زعفران دم کرده : به مقدار لازم
- نان لواش : ۱ تکه
- شکر : به میزان لازم ۳
- کشمش : به میزان لازم
مرحله اول تهیه گردو پلو با مرغ
این یک نوع غذای مقوی و بسیار خوشمزه هست که به خاطر استفاده از گردو و مرغی که در این غذا شده بسیار مفیده و برای روزهای سرد خیلی مناسبه چون گردو انرژی بدن رو بالا میبرد و باعث گرما می شود . همچین به دلیل فسفر موجود در گردو باعث فعالیت مغز می شود .
پیشنهاد می کنم حتما یه بار امتحان کنید بسیار خوشمزه و دلچسب می باشد .
اول از همه میریم سراغ مرغ و خوب میشوریمش و اگر چربی اضافی داره ازش جدا می کنیم و میذاریم کنار .
سپس یکی از پیازها را برمی داریم و پوست آن را می گیریم و میشوریم وبه صورت نگینی اما درشت خرد کرده و کنار می گذاریم .
حالا یه قابلمه برمی داریم و سینه مرغ ها و پیازی که خرد کردیم می ریزیم داخلش سپس کمی اب اضافه می کنیم و میذاریم روی حرارت و کمی نمک و زردچوبه به آن اضافه می کنیم سپس در قابلمه رو میبندیم تا مرغ بپزه .
تا مرغ ها داره میپزه میریم سراغ گردو ها . گردوهای چیده شده از نهال گردو را می شکنیم و پوستشو می گیریم سپس آن ها را خرد می کنیم . نه زیاد درشت خرد می کنیم نه خیلی ریز که له بشه و موقع خوردن زیر دندون بیاد تا مزه آن بیشتر پخش بشه . وقتی گردوها را خرد کردیم می ریزیم داخل یه ظرف و می ذاریم کنار .
سپس پیاز دوم رو بر میداریم و پوست می کنیم و میشوریم و به صورت خلالی نازک خرد می کنیم چون می خواهیم به صورت پیاز داغ بشه که داخل غذا ازش استفاده کنیم . و پس از خرد کردن می ذاریم کنار .
حالا نوبت زرشک ها است . اول آن ها را خوب پاک می کنیم تا اگه خس ک خاشاکی داره ازش بگیریم . و بعد میشوریم و میذاریم کمی خیس بخوره و بعد ابکشش می کنیم و کنار میذاریم .
مرحله دوم تهیه گردو پلو با مرغ:
حالا سینه مرغ را به یه چنگال تست می کنیم که ببینیم پخته یا نه . اگه پخته بود از قابلمه در میاریم و میذاریم کنار تا کمی خنک بشه . بعد از اینکه خنک شد آن ها را ریش ریش می کنیم اما نه خیلی نازک و بعد میذاریم کنار .
حالا یه ماهیتابه برمیداریم و داخلش روغن میریزیم وقتی داغ شد پیاز هایی که به صورت خلالی از قبل خرد کرده بودیم میریزیم داخلش و شروع می کنیم به تفت دادن . همین که سبک شد کمی زردچوبه به آن اضافه می کنیم و مجدد تفت میدیم . هنگامی که پیازها داشتند طلایی میشدند مرغ ها را اضافه نموده و خوب مواد را با هم مخلوط می کنیم تا مرغ ها سرخ شوند .
بعد از اینکه مرغ ها سرخ شدتد سپس گردوهای خرد شده را اضافه می کنیم و تفت می دهیم و بعد نمک و فلفل و رو به همراه دارچین اضافه می کنیم و خوب هم میزنیم . در آخر زعفران دم کرده را اضفه میکنیم حدود ۱۰ دقیقه تفت می دهیم سپس از روی حرارت بر میداریم .
مرحله سوم تهیه گردو پلو با مرغ:
در این مرحله میریم سراغ برنجمون . اول خوب پاک کرده و میشوریمش چون قراره آبکش کنیم از چند ساعت قبل با نمک زیاد خیسش می کنیم . سپس میریم سراغش و میشوریمش تا نمک اضافیش بره . در ادامه یه قابلمه رو پرآب می کنبم و میذاریم رو حرارت تا آبش به جوش بیاد . وقتی جوشید برنج رو میریزیم داخلش تا چند قل بزنه و بجوشه . سپس ان را ابکش می کنیم .
حالا قابلمه رو برمیداریم و یک تکه نان لواش به عنوان ته دیگ میذاریم ته قابلمه . سپس نصفی از برنج را میریزیم داخل قابلمه . سپس مخلوط مرغ گردو را روی ان میریزیم و خوب پخش می کنیم و کمی از مواد را نگه دار میداریم . بعد کمی اب و روغن میدیم و روی برنج و میذاریم رو حرارت تا دم بکشه بعد از ۴۵ دقیقه برنج آماده است .
قبل از کشیدن برنج یه قابلمه کوچک برمیداریم و با کمی روغن زرشک ها را تفت میدیم . سپس کمی زعفران دم کرده و شکر اضافه می کنیم و با هم سرخ می کنیم تا کمی از ترشی زرشک کم بشه . در ادامه کشمش ها را جدا تفت می دهیم برای تزیین روی غذا .
حالا گردو پلو رو میکشیم و بقیه مواد رو میریزیم روی برنج . و با زرشک و کشمش های سرخ کرده آن را تزیین می کنیم .
حالا غذای ما اماده است . نوش جان
نظرات کاربران