گردو پلو

طریقه پخت گردو پلوی ناب ایرونی

طرز تهیه گردو پلو:

مواد لازم برای تهیه گردو پلو :

  • برنج : ۴ پیمانه
  • گردو : ۲۵ عدد
  • روغن سرخ کردنی : به میزان لازم
  • پیاز : ۲ عدد
  • زرشک : نصف پیمانه :
  • سینه مرغ : ۲ عدد
  • نمک ، فلفل ، زردچوبه : مقدار لازم
  • پودر دارچین : به مقدار لازم
  • زعفران دم کرده : به مقدار لازم
  • نان لواش : ۱ تکه
  • شکر : به میزان لازم ۳
  • کشمش : به میزان لازم

گردو پلو

مرحله اول تهیه گردو پلو با مرغ :

این یک نوع غذای مقوی و بسیار خوشمزه هست که به خاطر استفاده از گردو و مرغی که در این غذا شده بسیار مفیده و برای روزهای سرد خیلی مناسبه چون گردو انرژی بدن رو بالا میبرد و باعث گرما می شود . همچین به دلیل فسفر موجود در گردو باعث فعالیت مغز می شود .

پیشنهاد می کنم حتما یه بار امتحان کنید بسیار خوشمزه و دلچسب می باشد .

اول از همه میریم سراغ مرغ و خوب میشوریمش و اگر چربی اضافی داره ازش جدا می کنیم و میذاریم کنار .

سپس یکی از پیازها را برمی داریم و پوست آن را می گیریم و میشوریم وبه صورت نگینی اما درشت خرد کرده و کنار می گذاریم .

حالا یه قابلمه برمی داریم و سینه مرغ ها و پیازی که خرد کردیم می ریزیم داخلش سپس کمی اب اضافه می کنیم  و میذاریم روی حرارت و کمی نمک و زردچوبه به آن اضافه می کنیم سپس در قابلمه رو میبندیم تا مرغ بپزه .

تا مرغ ها داره میپزه میریم سراغ گردو ها . گردوهای چیده شده از نهال گردو را می شکنیم و پوستشو می گیریم سپس آن ها را خرد می کنیم . نه زیاد درشت خرد می کنیم نه خیلی ریز که له بشه و موقع خوردن زیر دندون بیاد تا مزه آن بیشتر پخش بشه . وقتی گردوها را خرد کردیم می ریزیم داخل یه ظرف و می ذاریم کنار .

سپس پیاز دوم رو بر میداریم و پوست می کنیم و میشوریم و به صورت خلالی نازک خرد می کنیم چون می خواهیم به صورت پیاز داغ بشه که داخل غذا ازش استفاده کنیم . و پس از خرد کردن می ذاریم کنار .

حالا نوبت زرشک ها است . اول آن ها را خوب پاک می کنیم تا اگه خس ک خاشاکی داره ازش بگیریم . و بعد میشوریم و میذاریم کمی خیس بخوره و بعد ابکشش می کنیم و کنار میذاریم .

گردو پلو

مرحله دوم تهیه گردو پلو با مرغ:

حالا سینه مرغ را به یه چنگال تست می کنیم که ببینیم پخته یا نه . اگه پخته بود از قابلمه در میاریم و میذاریم کنار تا کمی خنک بشه . بعد از اینکه خنک شد آن ها را ریش ریش می کنیم اما نه خیلی نازک و بعد میذاریم کنار .

حالا یه ماهیتابه برمیداریم و داخلش روغن میریزیم وقتی داغ شد پیاز هایی که به صورت خلالی از قبل خرد کرده بودیم میریزیم داخلش و شروع می کنیم به تفت دادن . همین که سبک شد کمی زردچوبه به آن اضافه می کنیم و مجدد تفت میدیم . هنگامی که پیازها داشتند طلایی میشدند مرغ ها را اضافه نموده و خوب مواد را با هم مخلوط می کنیم تا مرغ ها سرخ شوند .

بعد از اینکه مرغ ها سرخ شدتد سپس گردوهای خرد شده را اضافه می کنیم و تفت می دهیم و بعد نمک و فلفل و رو به همراه دارچین اضافه می کنیم و خوب هم میزنیم . در آخر زعفران دم کرده را اضفه میکنیم حدود ۱۰ دقیقه تفت می دهیم سپس از روی حرارت بر میداریم .

مرحله سوم تهیه گردو پلو با مرغ:

در این مرحله میریم سراغ برنجمون . اول خوب پاک کرده و میشوریمش چون قراره آبکش کنیم از چند ساعت قبل با نمک زیاد خیسش می کنیم . سپس میریم سراغش و میشوریمش تا نمک اضافیش بره . در ادامه یه قابلمه رو پرآب می کنبم و میذاریم رو حرارت تا آبش به جوش بیاد . وقتی جوشید برنج رو میریزیم داخلش تا چند قل بزنه و بجوشه . سپس ان را ابکش می کنیم  .

حالا قابلمه رو برمیداریم و یک تکه نان لواش به عنوان ته دیگ میذاریم ته قابلمه . سپس نصفی از برنج را میریزیم داخل قابلمه .  سپس مخلوط مرغ گردو را روی ان میریزیم و خوب پخش می کنیم و کمی از مواد را نگه دار میداریم . بعد کمی اب و روغن میدیم و روی برنج و میذاریم رو حرارت تا دم بکشه بعد از ۴۵ دقیقه برنج آماده است .

قبل از کشیدن برنج یه قابلمه کوچک برمیداریم و با کمی روغن زرشک ها را تفت میدیم . سپس کمی زعفران دم کرده و شکر اضافه می کنیم  و با هم سرخ می کنیم تا کمی از ترشی زرشک کم بشه . در ادامه کشمش ها را جدا تفت می دهیم برای تزیین روی غذا .

حالا گردو پلو رو میکشیم و بقیه مواد رو میریزیم روی برنج . و با زرشک و کشمش های سرخ کرده آن را تزیین می کنیم .

حالا غذای ما اماده است . نوش جان !

همچنین جهت خواندن بیشتر در مورد خواص گردو می توانید در اینجا کلیک کنید .

0 replies

Leave a Reply

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × پنج =