فواید انار

فواید انار

۱۴۰۲-۰۸-۱۴

آشنایی با خواص انار میوه ای بهشتی:

میوه‌ای که به آن القابی مانند یاقوت چرمینه پوش و یا جواهر خوراکی نیز داده شده و ظاهر شگفت انگیز آن می‌تواند هر چشم و دلی را وسوسه کند. هنوز به طور دقیق نمی‌دانیم که خواص انار، باعث شهرت و تقدس آن بوده یا تقدس آن در ادیان مختلف خاور میانه سبب شهرت آن در جهان شده است؟

انار از جمله میوه‌های شگفت انگیز جهان است که بسیاری از مردم در کشورهای مختلف حتی از دیدن آن نیز تعجب می‌کنند! با این حال در جامعه ایران نه تنها بسیار رایج و متداول است، بلکه در سنت‌های مختلفی مانند شب یلدا نیز، نقشی اساسی ایفا می‌کند.

هر آنچه هست، باید بدانیم که وقتی درباره خواص انار صحبت می‌کنیم، در واقع درباره جادوی حقیقی طبیعت حرف می‌زنیم. میوه‌ای که نامش با افسانه‌ها و قصه‌ها درآمیخته و نمادی از تقدس در تمام دوران باستان بوده است. در این مقاله درباره ویژگی‌ها، مواد مغذی و فواید انار، مطالب کاملاً مستند و علمی را در اختیار شما قرار خواهیم داد.

آشنایی با خواص انار

تاریخچه و ویژگی های درخت انار:

این گیاه از تیره حناییان و از خانواده‌ای به نام خود یعنی اناریان است. درختی که با نام علمی Punica granatum به گواه تاریخ یکی از قدیمی‌ترین میوه‌های رام شده توسط انسان است. درخت انار با شاخه‌هایی نازک و متعدد، با خارهایی بلند و تیز بر روی ساقه و برگ‌هایی کوچک و کشیده شناخته می‌شود. برگ‌هایی چرمین، سبز رنگ و چین خورده دارد و گلی سرخ و کوچک بر روی ساقه آن می‌روید.

درباره خاستگاه انار، تمامی شواهد و مطالعات نشان می‌دهد که فلات ایران (از شمال هند کنونی، افغانستان، ایران، ترکیه و عراق) محل پیدایش این گیاه شگفت انگیز است. همچنین ادیان مختلف ایرانی و عبری در کتب مقدس و نگاره‌های مختلفی از این میوه مقدس یاد کرده‌اند که سندی برای بومی بودن این میوه در منطقه فلات ایران بوده است.

هر چند که قدیمی‌ترین آثار مکتوب که در آن‌ها به میوه انار اشاره شده مربوط به مصر باستان است، اما از آنجایی که نام و خواص انار در این اسناد تاریخی ریشه پارسی دارد، بنابراین احتمال بسیار زیادی وجود دارد که در همان زمان نیز میوه انار از همین ناحیه ایران به مصر آورده شده باشد. به همین خاطر است که می‌گوییم تمامی شواهد، گواه بر بومی بودن انار در ایران هستند.

همچنین در دین یهود نیز انار نمادی از ارض موعود بوده و نماد شهر مقدس اورشلیم به شمار می‌رفته است. در دین اسلام نیز انار را به عنوان میوه‌ای آسمانی و بهشتی می‌شناسند و همچنین مسیح نیز از این میوه به تقدس و نیکی یاد کرده است.

تاریخچه انار و خواص آن برای بشر

ویژگی‌های ساختاری میوه انار:

میوه انار ساختاری منحصر به فرد دارد که آن را از تمامی میوه‌های دیگر جدا می‌کند. جالب است بدانید که انار در بسیاری از کشورها وجود ندارد و اغلب مردم جهان هنوز هم ممکن است با دیدن این میوه به کلی تعجب کنند! به این جهت که با وجود حجم گسترده صادرات، به‌خاطر خواص انار، حجم زیادی از این میوه در صنایع مختلف استفاده شده و تبدیل به محصولات مختلف خوراکی، بهداشتی، آرایشی و حتی دارویی می‌گردد.

جنس پوست بیرونی چرمی و براق انار به سبب ازدیاد فیبر گیاهی و تراکم بالای بافت آن، سخت و مستحکم است و پوسته‌های داخلی نرم‌ و متعددی نیز در درون آن دارند که پیرامون دانه‌های میوه را پوشانده‌اند. جالب است بدانید که هم پوسته سخت بیرونی و هم پوسته نرم داخلی انار دارای فواید بسیاری هستند که می‌توان از آن‌ها نیز برای سلامتی و یا مصارف دیگری که در ادامه خواهیم گفت بهره برد.

همچنین جهت تمایل می توانید با کلیک به روی عبارت (نهال گردو) به مشاهده ۲۸ رقم از انواع نهال گردو بپردازید.

رنگ پوسته نرم داخلی انار کرم روشن است؛ اما پوست بیرونی آن می‌تواند از کرم، قرمز روشن، قرمز تیره و حتی مشکی متفاوت باشد. همچنین دانه‌های داخلی انار نیز می‌توانند از سفید تا سرخ تیره متفاوت باشند. طعم این دانه‌ها نیز از ترش تا شیرین متفاوت است. در واقع خواص انار به خاطر دانه‌های خوشرنگ، آبدار و خوشمزه در دل خود نیز هسته سفید رنگی دارند، بوده که دارای خاصیت درمانی شگفت انگیزی است.

ساختار تماشایی و شکل ظاهری زیبای انار باعث شده که به آن القاب جالبی مانند یاقوت چرمینه پوش و یا جواهر خوراکی را نیز بدهند. پوسته نرمی که دانه‌های آبدار انار را احاطه کرده باعث حفاظت از آنان می‌شود؛ به طوری که ممکن است اناری با پوسته بیرونی خشک شده را بگشایید و در درون آن دانه‌هایی کاملاً تازه و آبدار بیابید.

ویژگی ها و فواید انار

بزرگترین تولیدکننده‌های انار در جهان:

سالانه نزدیک ۲ میلیون و پانصد هزار تن انار در کشورهای مختلف جهان تولید می‌شود که ایران با بیش از یک میلیون تن تولید سالانه، در رتبه نخست تولید و صادرات انار در جهان قرار دارد. به خاطر خواص انار، تولیدات ایرانی علاوه بر مصارف خوراکی برای تولید دارو، لوازم بهداشتی و آرایشی و همچنین محصولات و فرآورده‌های غذایی نیز به دیگر کشورهای جهان صادر می‌شود. محصولات پر خاصیت انار مانند آب انار، رب انار، لواشک انار و… نیز در ایران از این محصول تولید می‌شوند.

بعد از ایران، کشورهای هند، ترکیه، چین و ایالت متحده آمریکا به ترتیب بیشترین نرخ تولید انار در جهان را دارند؛ اما با این حال کشورهایی مثل ترکیه و چین، همچنان خریدار برخی از ارقام انار ایرانی نیز هستند. همچنین از پوست انار و گل آن نیز در صنایع رنگ سازی و رنگرزی استفاده می‌شود.

‌مواد مغذی تشکیل دهنده خواص انار:

در واقع فواید انار به خاطر مواد مغذی موجود در آن بوده و به احتمال زیاد یکی از دلایلی که ادیان مختلف مانند زرتشت، یهودیت، مسیحیت و اسلام این میوه را بهشتی می‌دانند نیز همین موضوع باشد. در هر صد گرم انار می‌توان مواد مغذی زیر را یافت:

  • ۸۳ کیلوکالری انرژی
  • ۷ گرم کربوهیدرات
  • ۷ گرم قند
  • ۴ گرم فیبر
  • ۷ گرم پروتئین
  • ۲ گرم چربی گیاهی (روغن دانه انار)
  • ۲۳۶ میلیگرم پتاسیم
  • ۳۶ میلیگرم فسفر
  • ۳۵ میلیگرم روی
  • ۳۰ میلیگرم آهن
  • ۱۲ میلیگرم منیزیم
  • ۱۰ میلیگرم کسلیم
  • ۱۰ میلیگرم ویتامین C
  • ۲ میلیگرم انواع ویتامین B

مواد مغذی فوق می‌توانند تاثیرات شگفت انگیزی بر روی ارگان‌های مختلف بدن داشته و تاثیرات بسیاری بر روی سلامتی بگذارند. مقادیر زیاد فیبر، آهن، کربوهیدرات، پروتئین و چربی مفید گیاهی، پتاسیم، فسفر و… به نوعی خاصیت انار را بسیار متنوع و کاربردی نموده است. در ادامه تاثیرات و خواص انار روی ارگان‌های مختلف بدن را همراه با شما برمی شمریم.

مواد مغذی انار

فواید انار برای پوست:

انار سرشار از ویتامین سی و انواع آنتی اکسیدان‌های مفید طبیعی است که سبب کشیدگی پوست شده و در رفع چروک پوست موثر خواهند بود. همچنین روغن هسته انار برای پاکسازی منافذ پوست بسیار مفید است. امروزه انواع کرم‌ها و محصولات مراقبتی پوست را با عصاره انار می‌سازند. همچنین عصاره انار بر روی پوست می‌تواند مانند یک ضد آفتاب طبیعی عمل کرده و مانع از نفوذ اشعه یووی خورشید به منافذ پوست شود.

خواص انار برای مراقبت از مو:

یکی از شامپوهای مرغوب هر برندی، شامپوی عصاره انار است. عصاره روغن هسته انار در محصولات مراقبتی مو، سرشار از اسیدهای چرب مورد نیاز و مراقبت کننده از مو است که باعث بهبود گردش خون در ریشه مو شده و به رشد بیشتر مو نیز کمک خواهد کرد. به علاوه ویتامین C خاصیت انار بوده و باعث تقویت فولیکول‌های مو می‌شود. محصولات مراقبتی مو حاوی عصاره انار معمولاً برای موهای آسیب دیده و رنگ شده پیشنهاد می‌شوند.

همچنین روغن هسته انار می‌تواند از ساقه مو در برابر آلودگی‌های روزمره شهری نیز محافظت کند و از خشکی مجدد مو جلوگیری نماید. این روغن همچنین قادر است جلوی پیش روی موخوره را گرفته و به احیای مجدد مو کمک خواهد کرد. از این عصاره همچنین برای جلوگیری از ریزش مو و کم شدن شوره سر نیز استفاده می‌شود.

تاثیر خواص انار بر روی گوارش:

مصرف انار یا آب انار قبل از صرف غذا سبب آماده سازی معده برای غذا خوردن می‌شود و بر خلاف باور عمومی که ترشی آن باعث باز شدن اشتها است، اما تحقیقات نشان داده اند که خوردن آب انار ترش پیش از غذا باعث کاهش نسبی اشتها و کم غذا خوردن خواهد شد. به علاوه این که انار سرشار از فیبر است. ۴ گرم فیبر موجود در هر صد گرم انار می‌تواند به شکل چشمگیری به بهبود عملکرد روده کمک کند.

بهره وری روزانه از فواید انار، علاوه بر بهبود عملکرد روده، سبب کاهش التهابات گوارشی نیز می‌گردد و این موضوع می‌تواند در کاهش احتمال ابتلا به انواع سرطان‌های گوارشی بسیار موثر باشد. همچنین پوست انار به صورت جوشانده برای درمان زخم معده و بهبود اسهال و اسهال خونی بسیار موثر دانسته اند.

چگونه خواص انار عفونت های بدن را رفع می کند:

خاصیت انار؛ در این است که هم جوشانده پوست آن و هم خوردن میوه آن به یک اندازه آنتی اکسیدان به بدن می رساند. پیش‌تر حکیمان از جوشانده پوست انار به‌جای آنتی بیوتیک‌ها برای از بین بردن عفونت‌های داخلی بدن کمک می‌گرفتند. همچنین قرقره کردن جوشانده سرد شده پوست انار می‌تواند در بهبود وضعیت عفونت‌های لثه‌ای نیز موثر باشد.

بسیاری با گذاشتن پوست انار بر روی آبسه‌های لثه، به باز شدن آبسه و خروج عفونت از آن کمک می‌کنند. از ماسک‌های مخلتف انار برای رفع و درمان جوش و آکنه نیز کمک می‌گیرند. پاکسازی پوست و جمع کردن و کشیدن آن باعث رفع جوش‌های مزمن و عصبی شده و درمان آکنه و لک و پیس صورت را تسریع می‌کند.

خواصی که انار برای بیماری های عفونی دارد

فایده انار برای قلب و عروق:

یکی از بهترین راه‌های پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی، مصرف مداوم انار است. خواص انار؛ کار رقیق سازی خون را انجام داده و از خون لختگی در رگ‌ها و تجمع کلسترول‌های مضر خون جلوگیری کرده و به یک دست شدن جریان خون بدن کمک می‌کند. مصرف انار همچنین به دلیل داشتن پلی فنول (که یک آنتی اکسیدان قوی طبیعی است) ، باعث شل شدن دیواره‌های رگ شده و مانع از تخریب عروق به وسیله رادیکال‌های آزاد می‌گردد.

خواص انار برای کنترل فشار خون:

آنزیم آنژیوتانسین یکی از خاصیت های انار که کنترل و فشار خون بالا را پایین می آورد. به همین دلیل هم هست که بسیاری از افراد فشار بالا باید هر روز آب انار تازه مصرف کنند. همچنین پانیسیک اسید موجود در انار سطح تری گلیسیرید و کلسترول را پایین آورده تا فشار خون را کنترل کند.

فوایدی که انار برای بانوان دارد:

پوست انار را بجوشانید و برای رفع مشکلات دهانه رحم از جمله التهابات مصرف کنید. از پوست انار پودر شده نیز برای جلوگیری و کاهش ترشحات سفید واژن کمک می‌گیرند. خاصیت عصاره انار نیز مانند قرص ویتامین E در تنگی واژن و افزایش لذت جنسی بانوان موثر است. به همین منظور بسیاری از محصولات جنسی را با عصاره انار و به منظور تنگ‌تر کردن واژن می‌سازند.

تاثیر خواص انار روی بیماری های آقایان:

با توجه به آزمایشاتی که بر روی خرگوش‌ها انجام شده، خرگوش‌های نری که به طور مداوم انار مصرف کرده بودند، نسبت به دیگر خرگوش‌های نر، از قدرت نعوذ بالاتری برخوردار بوده‌اند. علت این موضوع آن است که آسیب‌های اکسیداتیو می‌تواند باعث مشکلاتی در جریان خون تمام بدن از جمله بافت‌های اندام جنسی آقایان شود. آب انار با رقیق کردن خون و ایجاد جریان منظم‌تر در عروق، باعث بهبود نعوذ در مردان خواهد شد.

خواص انار برای مبارزه با سرطان:

تحقیقات نشان می‌دهند که عصاره انار ممکن است سرعت تکثیر سلول‌های سرطانی را کند کرده و حتی گاهی باعث بروز آپوپتوز یا مرگ سلولی در سلول های سرطانی شود.

یکی از راه های جلوگیری از خطر سرطان پروستات برای مردان مصرف میوه هایی از جمله انار می باشد. جالب اینجا است که تحقیقات میدانی نشان می‌دهند که مصرف روزانه ۲۳۰ میلی‌لیتر آب انار، در کاهش PSA و جلوگیری از این بیماری تاثیر فوق العاده دارد. بنابراین ما استفاده از فواید انار را برای جلوگیری از خطر مرگ به وسیله بیماری پروستات پیشنهاد می کنیم.

خاصیت انار برای سرطان

جمع بندی و نتیجه گیری در مورد خواص انار:

انار یکی از میوه‌های مقدس در ادیان مختلف محسوب می‌شود که در بسیاری از کتب پزشکی باستانی و معاصر، درباره خواص آن صحبت به میان آمده است. فواید انار؛ را اغلب می‌توان به سبب وجود فیبر بالا، ویتامین سی در مقادیر زیاد، پتاسیم بالا، فسفر، روی و آهن دانست. به همین جهت است که خاصیت انار و پوست این میوه ارزشمند، می‌تواند برای پوست، مو، عفونت‌های داخلی و خارجی، گوارش، قلب و عروق، مسائل جنسی آقایان و بانوان و همچنین سرطان‌های خوش خیم مانند پروستات مفید واقع شود.

سوالات باقی مانده پیرامون خواص انار را با ما در کامنت ها در میان بگذارید.

جهت خرید نهال با ما در تماس باشید

خرید نهال اصل اون هم با ضمانت بازگشت واقعی کالا برای خریداران یک دغدغه محسوب میشه. گلد نهال با مجوز رسمی جهاد کشاورزی و ارائه فاکتور رسمی، انتخابی مطمئن برای شما خواهد بود. همین حالا با ما در تماس باشید.

نظرات کاربران

  • avatar ایلیا نوش
    ۱۴۰۲-۰۲-۱۴

    انار از بهترین میوه ها و فواید آن بی نهایت هستش. ممنون از محتوای مفیدتون.

    • avatar admin-goldnahal
      ۱۴۰۲-۰۸-۲۷

      سپاسگزاریم