کاشت نهال هلو (راهنمای تخصصی پرورش درخت هلو)

کاشت نهال هلو (راهنمای تخصصی پرورش درخت هلو)

۱۴۰۲-۰۸-۰۲

معرفی کلی جهت نگهداری و کاشت نهال هلو

اولین بار کاشت درخت هلو در کشور چین (Prunus Persica L. Batsch) صورت پذیرفت و سپس از این کشور پهناور به سایر کشور‌ها جهت احداث باغ هلو منتقل شد. آب هوای کشور ایران، همواره جزء بهترین اقلیم‌های مناسب برای کاشت نهال هلو می‌باشد، به طوری که در سال‌های اخیر باغداران زیادی در ایران به کشت و پرورش درخت هلو روی آورده‌ و توانسته اند حدوداً دو درصد از صادرات جهانی هلو را به خود اختصاص دهند.

عمر مفید درخت هلو نسبت به دیگر درختان بارده کمتر بوده و به طور متوسط ۹الی۱۱ سال برای این نوع درخت در نظرگرفته می‌شود. درصورت رسیدگی مفید و انتخاب بهترین نهال متناسب با اقلیم کشت، میزان تناژ برداشت شده از درختان بالغ بسیار به صرفه تر از سایر میوه ها می باشد.

کاشت نهال هلو

شناخت ویژگی‌های شاخص کاشت درخت هلو

ارتفاع درخت هلو معمولا تا ۴.۵ الی ۵.۵ متر می‌رسد. شکوفه‌های درختان هلو بسیار دیدنی و چشم نواز می‌باشد، به خصوص در مواقعی که در کنار دیگر درختان کاشته شود، رنگ‌های سفید، صورتی و بنفش شکوفه‌ها دیدنی است. برگ‌های درختان هلو بیضی شکل بوده و در گوشه‌های خود به حالت اره‌ای می‌باشند. میوه درخت هلو دارای کرک‌هایی روی خود است ویکی از تفاوت‌های این میوه با شلیل، همین کرک‌های روی آن می باشد.

از جمله ویژگی‌های شاخص درختان هلو آن است که این درختان درسال سوم می‌توانند باردهی مناسب بازار داشته باشند. شما بعد از کاشت نهال هلو می‌توانید انتظاربرداشت میانگین ۵۰تن در هکتار را از باغ درخت هلو داشته باشید. همچنین بعد ازکاشت این نهال و فرارسیدن زمان گلدهی، شما شاهد پدید آمدن گل‌های درخت هلو قبل از ظاهر شدن برگ‌ها آن خواهید بود.

نکات مهم هنگام کاشت نهال هلو

در خصوص نحوه کاشت نهال هلو باید بیان کنیم که، اولین مرحله، خرید نهال مناسب با آب و هوا و اقلیم محل کشت است. سپس حفر چاله که باید در این قسمت به عمق چاله و فاصله آن، توجه ویژه‌ای داشته باشید.

متداول ترین عمق و قطری که برای کاشت درخت هلو در نظر گرفته می‌شود عمق و قطر ۵۰الی ۶۰سانتی‌مترمی باشد. توجه داشته باشید که بهتر است در هنگام کاشت هلو، مقداری کود که بهتر است کود دامی باشد در دسترس داشته باشید و در انتها به خاک پای نهال اضافه نمایید. در هنگام قرار دادن درخت هلو در خاک اصلی دقت داشته باشید که حتما قسمت پیوندی در فاصله‌ای حدوداً ۱۵ سانتی‌متری بالاتر از خاک قرار گیرد.

جهت خرید و یا مشاهده لیست قیمت انواع نهال هلو، روی عبارت (نهال هلو) کلیک کنید

کاشت نهال هلو

رایج‌ترین روش‌های کاشت هلو

در وهله‌ی اول می‌توان گفت رایج‌ترین روش کاشت، کاشت نهال هلو می‌باشد. زیرا هم در زمان بهره‌برداری از درخت صرفه‌جویی می‌شود و هم با خیالی آسوده‌تر نسبت به رقم نهال مورد نیاز، می‌توان به کشت آن پرداخت.

روش دیگر کاشت درخت هلو، استفاده از هسته هلو می‌باشد. اول اینکه می‌توانید هسته هلو را در خاک کاشته و به انتظار جوانه زدن آن بنشینید. توجه داشته باشید که بهترین فصل برای کاشت هسته هلو در این روش، فصل پاییز می‌باشد.

دومین روش کاشت هسته هلو، روش تیمار سرمایی است. در این روش هسته را شکسته و هسته اصلی را بدون آسیب جدا کنید. سپس هسته را در آب به مدت دو ساعت بخیسانید. بعد از انجام این مراحل، هسته را در کیسه پلاستیکی به همراه کمی خاک در یخچال گذاشته و منتظرجوانه‌های تازه باشید.

روش کاشت این نهال

زمان مناسب جهت پرورش و کاشت درخت هلو

اینکه به صورت قطع بگوییم چه فصلی بهترین فصل برای کاشت نهال هلو می‌باشد اشتباه است. زیرا فصل مناسب کاشت، به شدت به آب و هوای منطقه کشت وابسته است. به صورت معمول برای اقلیم گرم و خشک، از آخر پاییز تا اواخر زمستان فصل مناسبی جهت کاشت می‌باشد.

از طرفی برای اقلیم سرد و خشک، بهترین زمان جهت کاشت نهال هلو دی ماه تا اواخر زمستان می‌باشد. به صورت کلی بهتر است در هر اقلیم آب و هوایی که هستید، در فصلی که بیشترین سرما وجود دارد این نهال کاشته شود زیرا هلو دارای ریشه‌های سطحی می‌باشد که سبب سازگاری بیشتر هلو با شرایط محیطی می‌شود.

توجه داشته باشید که گل‌های درخت هلو در دمای منفی سه درجه سانتی گراد آسیب می‌بینند. به صورت معمول در خواب زمستانه درخت هلو، این درخت به طور میانگین از ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ساعت سرما در فصل زمستان نیاز دارد.

فصل مناسب کاشت

شرایط بستر کاشت درختان هلو و نکات مهم جهت پرورش آن

نوع نهال هلو در رعایت فاصله کاشت بسیار مهم است. بعضی از ارقام هلو رشد بیشتری در عرض دارند پس لذا به فاصله کشت بیشتری از یک دیگر نیاز دارند. به طور متوسط فاصله کاشت نهال هلو از یک دیگر از هر طرف ۴ متر در نظر گرفته می‌شود.

دقت کنید که در ابتدای کاشت درخت هلو، این درختان کوچک بوده ولی بعداز گذشتن از سال دوم کشت، درختان به صورت عرضی و طولی رشد قابل ملاحظه‌ای خواهند داشت. درخت زیبای هلو به صورت میانگین به حداقل ۱۰ساعت نور در طول روز نیاز دارد. همچنین آب و هوای مناسب برای کشت این نوع درخت، هوای معتدل و گرمسیری می‌باشد.

مرسوم ترین آفات و بیماری‌های درخت هلو

  1. از جمله آفات پر آسیب به درخت هلو، کرم آلو می‌باشد. این آفت در بهار از شاخه‌های تازه روییده درخت استفاده کرده و در صورت ادامه داشتن این روند، می‌تواند منجر به آسیب جدی و خشک شدن درخت شود.
  2. سرشاخه خوار از دیگر آفات پر دردسر برای درخت هلو می‌باشد. این آفت با نفوذ در جوانه‌های تازه، راه خود را به درون میوه باز کرده و مسبب ریزش میوه از روی درخت می شود. پس همان طور که گفته شد، این آفت از جمله علت‌های افتادن میوه‌های نرسیده از روی درخت به زمین می‌باشد.
  3. بیماری لب شتری نوعی قارچ به نام Taphrina deformans می‌باشد. این نوع قارچ در اول فصل رویشی درخت هلو ظاهر می‌شود و رطوب بالای هوای محل کشت، در رشد و پرورش این قارچ مؤثر است.
  4. قطعاً شما هلو‌هایی را دیده‌اید که دارای رنگی متفاوت(رنگ پریدگی) و یا دارای فرورفتگی‌هایی در سطح خود باشند. قارچ و بیماری که سبب این اتفاق می‌شود قارچ Sphaerotheca pannosa می‌باشد.

توجه داشته باشید که ممکن است بیماری و آفات متفاوت دیگری به درختان هلو آسیب برساند، که در این صورت شما می توانید با برقراری ارتباط با مشاوران مجموعه گلد نهال، از توصیه های لازم و تخصصی بهرمند شوید.

بیماری های درخت هلو

خاک مطلوب جهت کاشت درخت هلو

در هنگام کاشت نهال های هلو دقت لازم را داشته باشید که درخت هلو نیاز به خاکی با زهکشی مناسب دارد. خاک‌هایی که بافت سنگین دارند می‌توانند تأثیر منفی روی رشد نهال هلو داشته باشند. خاک‌های شنی و به خصوص خاک‌هایی که آهک کمتری دارند و اسیدیته آن تا حدود ۶.۵است، بهترین خاک جهت کاشت نهال هلو می باشند.

این نکته را فراموش نکنید که بعد از کاشت درخت هلو، درخت برای رشد خود به حداقل دو متر خاک نیاز دارد. خاک پای درخت، باید نوعی باشد که هوا بتواند از بین خاک به ریشه‌ها نفود کرده، درنتیجه خاک‌های سنگین و پای کوب شده برای کاشت درختان هلو مناسب نیستند.

خاک مناسب درخت هلو

بررسی انواع کود و سموم جهت باردهی اقتصادی درخت هلو

نیتروژن، فسفر و پتاسیم از جمله مواد مورد نیاز برای درختان هلو می‌باشند. کود‌های مرکب مانند نیترات فسفات می‌تواند از جمله کود‌های مناسب برای درخت هلو باشد. ولی اگر شما به کودی مناسب‌تر برای افزایش باردهی درخت نیاز دارید، به شما کود‌هایی را پیشنهاد می‌دهیم که انواع ویتأمین‌ها و مواد معدنی را نیز همراه خود داشته باشند.

کود شوک۱۰ ایکس، می‌تواند نمونه ای از کود‌های کامل برای درخت هلو محسوب شود. همچنین پیشنهاد می‌کنیم در هنگام کاشت این نهال، مقداری کود نیز لا به لای خاک مجاور ریشه بریزید. در این صورت ریشه درخت، زودتر به کود دسترسی داشته و رشد بهتری را از خود نشان می‌دهد.

مقدار نیاز آبی نهال هلو با توجه به منطقه کشت

متناسب با تحقیقات صورت گرفته، هر درخت هلو حدوداً ۸۰۰میلی لیتر آب نیاز دارد که خوشبختانه می‌تواند بخشی از این آب توسط باران تأمین شود. باغداران، درختان هلوی بالغ را معمولاً هر دو هفته یک بار آبیاری می‌کنند. البته این مقدار بستگی به میزان گرمای محیط و سرعت تبخیر آب نیز دارد.

درختان هلو را می‌توان از طریق جوی آب و یا قطره‌ای آبیاری نمود. اما بهترین روش آبیاری درخت هلو، روش قطره‌ای می‌باشد. علت این انتخاب این است که در روش قطره‌ای مقدار آب مصرف شده بهینه بوده و از رشد علف‌های هرز جلوگیری به عمل می‌آید.

انواع روش های هرس درخت هلو

شما بعد از کاشت درخت هلو، در سال سوم نیاز به هرس‌های بیشتر و جدی‌تری خواهید داشت. در هرس درختان هلو این نکته مهم است که شاخه‌هایی را هرس کنید که مانع از رسیدن نور و اکسیژن به دیگر شاخه‌ها می‌شوند. بهتر می‌باشد در هنگام هرس، ۳سانتی‌متر بالا‌تر از جوانه را قطع کرده زیرا این نقطه بهترین جا برای قطع شاخه می‌باشد.

  1. هرس فرم دهی درخت هلو، هرسی می‌باشد که به منظور شکل دهی بدنه درخت استفاده شده و معمولاً تا رشد تنه و گرفتن شکل اولیه درخت صورت می‌گیرد.
  2. هرس باردهی، بیشتر جهت افزایش و تداوم محصولات با تناژ بالای درخت صورت می‌گیرد.
  3. هرس جوان‌سازی، در سال‌های بعد از بلوغ شروع می‌شود. این نوع هرس غالبا برای جوانسازی و نوسازی شاخه‌های اصلی درخت انجام می‌شود.
  4. هرس تنک‌سازی، جهت افزایش کیفیت میوه انجام می‌شود. همچنین تنک‌سازی سبب آن می‌شود که نور و هوای بهتری به شاخه‌های اصلی درخت هلو برسد.

هرس درخت هلو

آشنایی با بهترین نهال‌های هلوی ایرانی و خارجی

همانگونه که در ابتدای مقاله به آن پرداختیم، شرایط و آب وهوای کشورمان ایران سبب شده است کاشت نهال هلو، در ارقام متفاوت این نوع درخت دراکثر نقاط کشور قابل کشت باشد. در ادامه همراه با ما باشید تا به بهترین نهالی‌های هلو ایرانی و خارجی بپردازیم.

  • هلو زعفرانی، معروف‌ترین هلوی ایران: از بهترین و معروف‌ترین رقم هلوی ایران، هلو زعفرانی می‌باشد. ظاهر شیک و زیبای این نوع هلو سبب شده است، به عنوان هلوی مجلسی نیز شناخته شود. هسته هلویی زعفرانی به راحتی جدا می‌شود و به دلیل مصرف آسان آن و شیرینی و آبدار بودن این رقم از هلو، از پرمصرف‌ترین ارقام هلوی کشور می‌باشد.
  • هلو آلبرتا، هلوی آمریکایی: اصالت اصلی این نوع هلو، کشور آمریکا می‌باشد که سپس به مابقی کشور‌ها راه پیدا کرده است. کاشت نهال هلوی آلبرتا، نیازمند به منطقه آب و هوایی معتدل و سرد می‌باشد. این نوع هلو در برابر سرما، نسبت به دیگر ارقام هلو مقاومت بهتر و بیشتری را از خود نشان می دهد.
  • هلو سرخابی: هلوی سرخابی نسبت به دیگر ارقام هلو، دارای پوست ضخیم و رنگ آن به حالت صورتی و یا سرخابی می‌باشد. یکی از علت‌هایی که نام این نوع هلو، سرخابی می‌باشد همین رنگ بیرونی هلو است. علارغم هلو زعفرانی که دارای گوشتی زعفرانی رنگ می‌باشد، هلو سرخابی دارای رنگ قرمز در بخش گوشتی خود است.
  • هلو انجیری: هلو انجیری نسبت به تمام ارقام هلو دارای شکلی متفاوت است. شکل میوه هلو انجیری، بشقابی بوده و رنگ آن دارای طیف زرد، سرخابی و نارنجی می‌باشد. این نوع هلو نیز بروی پوست خود دارای کرک‌هایی مانند ارقام دیگر درخت هلو می‌باشد و معمولاً طعم آن شیرین‌تر از ارقام دیگر است.

خواص و فواید بی نظیر میوه هلو

از جمله میوه‌های کمک‌کننده و پیشگیری‌کننده به سرطان‌های سینه و روده، میوه هلو می‌باشد. شما با کاشت نهال هلو و برداشت میوه از آن به میزان مناسب فنولیک و کاروتنویید بدن خود را به راحتی تأمین و از بروز یبوست جلوگیری کرده‌اید.

همچنین هلوی خشک شده به روش برگه نیز دارای ویتأمین‌ها و مواد معدنی مناسبی برای بدن می‌باشد که بهترین گزینه برای افرادی است که دچار رفلاکس معده می‌باشند. استفاده از هلو در تابستان و یا برگه‌های آن در زمستان سبب گردش بهتر خون در سیستم بدن شده و حس طراوت مناسبی را به شما هدیه می‌کند.

خواص هلو

جمع‌بندی نهایی در رابطه با کاشت نهال هلو

کاشت درخت هلو؛ متناسب با آب و هوای کشورمان ایران، یکی از بهترین گزینه‌ها برای باغداری می‌باشد. کاشت درخت هلو نسبت به بعضی از درختان، زودتر به برداشت در تناژ مناسب می‌رسد و دست باغداران را برای کشت انواع و ارقام نهال هلو باز گذاشته است.

هلو به علت خاصیت‌های متنوعی که دارد، قابل خشک کردن و استفاده در فصلی غیر از تابستان می‌باشد. درنتیجه شما می‌تواند به فکر فرآوری میوه هلو نیز باشید. در این صورت بر محصولات خود ارزش افزوده ایجاد کرده‌اید و توانسته‌اید سود مناسبی نسبت به فروش میوه، ازآن خود نمایید. اولین قدم برای داشتن میوه مناسب و باغداری نوین، کاشت درخت هلو مرغوب می‌باشد.

شما می‌توانید جهت خرید و کاشت درخت هلو از متخصصان و مشاوران مجموعه گلد نهال بهره ببرید. کافیست تا با کارشناسان ما ارتباط برقرار کرده تا ما متناسب با آب و هوای محل کشت و میزان بودجه و شرایط شما بهترین ارقام هلو اعم از( هلو زعفرانی، هلو آلبرتا، هلو انجیری و… )  جهت احداث باغ هلو به شما پیشنهاد دهیم.

جهت خرید نهال با ما در تماس باشید

خرید نهال اصل اون هم با ضمانت بازگشت واقعی کالا برای خریداران یک دغدغه محسوب میشه. گلد نهال با مجوز رسمی جهاد کشاورزی و ارائه فاکتور رسمی، انتخابی مطمئن برای شما خواهد بود. همین حالا با ما در تماس باشید.

نظرات کاربران