کاشت نهال آلو (نکات طلایی مراحل پرورش تا کاشت درخت آلو)

کاشت نهال آلو (نکات طلایی مراحل پرورش تا کاشت درخت آلو)

۱۴۰۲-۰۸-۲۰

معرفی کلی جهت پرورش و کاشت نهال آلو

نهال آلو یکی از محبوب ترین نهال هایی است که در سراسر جهان کاشته می شود. این نهال در شرایط آب و هوایی مختلف نیز به خوبی پرورش می یابد. نکته مهمی که باید حین کاشت آلو نظر بگیریم این است که نهال های آلو در دسته های مختلفی از نظر شرایط و ویژگی های آب و هوایی طبقه بندی می شود. در این مقاله ما قصد داریم کاشت نهال آلو را بررسی کنیم و جزییاتش را نیز مورد بررسی قرار دهیم پس تا انتها همراه ما باشید تا در این زمینه نکاتی را خدمت شما عزیزان مطرح سازیم.

پرورش درختان آلو

ویژگی‌های شاخص کاشت درخت آلو

درخت آلو میوه دهی بسیار بالایی دارد. شکل میوه‌ ها نیز به‌صورت گرد و کروی است و رنگ‌های زرد و سبز و قرمز را می‌ توانیم برای آن در نظر بگیریم. میوه این محصول گوشتی است و آب بسیار زیادی دارد. طعم آن نیز به‌مراتب بسیار شیرین است و در مصارف مختلف به کار می‌رود. ویتامین‌های بسیار زیادی نیز برای میوه‌های آن می‌ توانیم در نظر بگیریم.

نحوه کاشت نهال آلو

کاشت نهال آلو زمانی قابل‌ انجام است که شما امکان این را داشته باشید که رطوبت مورد علاقه ی درختان آلو را فراهم نمایید. در خصوص کشت نهال آلو نیز باید در نظر داشته باشید که ریشه‌های این درخت وقتی در آب باشند به‌خوبی رشد خواهند نمود.

در خصوص کاشت درختان آلو نیز نکته مهم این است که در اوایل زمستان که  به‌صورت خام و به‌صورت طبیعی رطوبت خاص خودش را دارد، ریشه گیاه هم در حالت طبیعی، به‌صورت خوابیده است، و متوجه آسیبی نخواهد شد. نتایج کاشت آلو نیز در اوایل تابستان به‌خوبی قابل‌مشاهده است.

در هنگام کاشت و خرید نهال آلو، به این موردتوجه کنید که خاک خود را بهتر است یک ماه زودتر آماده‌سازی نمایید.

انجام این کار می‌تواند به شما کمک کند تا تمامی مواد آلی مهم خاک به طور کامل در خود خاک ذخیره شود. در این حالت نیز درخت آلوی مربوطه در سریع‌ترین حالت ممکن رشد خواهد کرد و شما نیز باید به آن توجه داشته باشید.

در هنگام کاشت درخت آلو باید به خاطر داشته باشید که ریشه‌هایی که به‌طورکلی آسیب‌دیده‌اند بلند هستند. در این حالت شما باید به‌طورکلی تمامی این موارد و بخش‌ها را جدا کنید.

جهت این که هوا به‌راحتی میان ریشه‌ها گردش کند، شما می‌توانید به‌خوبی ریشه‌ها را پخش کنید، و اطراف بخش ریشه مرکزی را به طور کامل پراکنده و خلوت کنید. در این حالت می‌توانید ریشه‌های درخت آلو را در داخل ظرف برگردانید و در پایین‌ترین حالت ممکن نیز قرار دهید.

باغ آلو

در بخش بعدی نیز باید برای کاشت درخت آلو، گودالی را در زمین ایجاد کنید. پهنای این گودال نیز باید دوبرابر ریشه‌های باز شده گیاه مربوطه نیز باشد. البته عمق گودال نیز باید نسبت به عمق اولیه نهال مربوطه نیز متناسب باشد. شما در این حالت می‌توانید نهال یا ریشه را از سطل آب نیز خارج سازید، درحالی‌که ریشه‌های آن کاملاً به‌صورت باز و پخش قرار دارند نیز می‌توانید آن‌ها را داخل گودال قرار دهید.

در این مرحله نیز  این بخش را با یک‌دست خودتان نگه دارید درحالی‌که با دست دیگر خودتان می‌توانید به طور کامل گودال مربوطه را پر کنید. در صورت نیاز باید برای پر کردن گودال از یک فرد دیگر نیز کمک بگیرید.

بعد از کاشت نهال الو باید درخت مربوطه در آب کامل غرق شود، این کار نیز به خاک نهایت کمک‌رسانی را می‌نماید تا بتواند به‌خوبی در اطراف و بخش‌های مختلف ریشه قرار گیرد و به‌خوبی اطراف ریشه‌ها نیز استقرار یابد. این کار می‌تواند باعث سیراب‌شدن ریشه درخت آلو نیز شود.

تمامی نهال‌های آلو نیز باید سال های اولیه زندگی‌شان تحت بررسی‌های متنوع قرار گیرند. همچنین می‌توانید برای کارهای مختلف از یک چوب استفاده نمایید به‌طوری‌که این چوب با درخت مربوطه پیوند بخورد و این کار باعث رشد نهال مربوطه نیز خواهد شد.

رایج‌ترین روش‌های کاشت درخت الو

روش‌های مختلفی برای کاشت نهال آلو وجود دارد که می‌ توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  1. کاشت بذری درخت آلو اولین مورد است که از طریق قلمه و خواباندن به‌راحتی قابل‌انجام است.
  2. کاشت قلمه درخت آلو و  پیوندزدن  و خواباندن را نیز می‌ توانیم برای آن در نظر بگیریم.

شاخه درخت آلو

بهترین فصل کاشت نهال آلو و آب‌وهوای مناسب پرورش

یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید در نظر بگیرید این است که آلو جز آن دسته از نهال‌هایی است که می‌تواند به‌راحتی گل دهد. باید در نظر بگیریم که یخ‌بندان نیز قادر است شکوفه‌های درختان را به طور کامل نابود سازد. شما باید دمای درخت آلو را به طور کامل حفظ کنید.

همچنین قادر خواهید بود که آن را در مکانی نگه دارید که نور آفتاب به‌صورت مستقیم می‌تابد،  در شرایطی که ممکن است انجماد به وجود آید استفاده از پشم گوسفند باغبانی نیز از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود. اوایل زمستان نیز بهترین فصل کشت نهال آلو خواهد بود.

بهترین فاصله کاشت درختان آلو و نکات مهم پرورش آلو

بهترین فاصله ی کاشتی که می‌ توانیم برای نهال های آلو در نظر بگیریم ۴ متر مربع است. این مقدار نیز باید باتوجه‌ به شیب زمین و موارد دیگر در نظر گرفته شود. در ادامه نکات مهم پرورش آلو را در نظر می‌گیریم:

  1. شما می‌توانید بعدازاین که درخت مربوطه جوانه زد، آن را از قسمت اصلی جدا سازید و در گلدان آن را بکارید. سپس می‌توانید گلدان مربوطه را در یک ناحیه بسیار خنک قرار دهید به‌طوری‌که نور کافی را نیز دریافت می‌کند، در این حالت جوانه نیز کامل خواهد شد.
  2. بعد از اینکه شرایط یخ‌ زدگی نهال آلو به طور کاملی از بین رفت، در این حالت شما می‌توانید برای کاشت نهال آلو یک مکان را انتخاب کنید، البته باید در نظر داشته باشید که نهال مربوطه باید حداقل شش ساعت تابش آفتاب داشته باشد.
  3. در خصوص حفر خاک نیز باید در نظر داشته باشید که خاک مربوطه باید در حدود ۳۰ سانتی‌متر به طور کامل حفر شود، سپس شما می‌توانید کمپوست را در خاک مخلوط سازید، همچنین خواهید توانست نهال‌های آلوی جوانه‌زده را از داخل گلدان برداشت کنید و در داخل خاک آن را بکارید. در بخش آخر برای کاشت درختان آلو می‌توانید آن را مطابق با مراحل قبلی به‌صورت کامل مرطوب نگه دارید.

باردهی درخت الو

رایج‌ترین آفات و بیماری‌هایی که پس از کاشت درخت آلو ممکن است درگیر آن شود

آفات و بیماری‌های بسیار زیادی برای نهال آلو وجود دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم داشت:

  1. بیماری شانکر باکتریایی است که بسیار نیز قابل‌انتقال است و در هوای مرطوب می‌تواند گسترش یابد.
  2. بیماری لکه باکتریایی نیز برای میوه‌های هسته‌دار بوده و در هوای گرم و مرطوب بیشتر می‌شود.
  3. بیماری لکه غربالی، این بیماری نیز در فصل بهار و تابستان بسیار بیشتر است.
  4. بیماری زنگ نیز یک بیماری قارچی است و درهوای مرطوب بسیار بیشتر خواهد شد.
  5. بیماری پوسیدگی قهوه‌ای نیز نوعی دیگر از بیماری است که باعث ازبین‌رفتن شکوفه‌های درختان می‌شود.

در خصوص آفات درختان آلو نیز می‌ توانیم به شته، مگس میوه، ملخ‌ها و مورچه‌ها اشاره داشته باشیم.

بهترین خاک و عمق چاله جهت کاشت نهال آلو

برای رشد هر نهال و درختی باید به خاک  و محیط مناسب دسترسی داشته باشید. این موارد نیز باید شامل ویژگی‌های زیر باشند که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم داشت:

  • شما باید نهال آلو را به طور کامل در خاک‌های لومی و زهکشی شده بکارید. نکته مهمی که دراین‌خصوص باید در نظر بگیرید این است که درخت آلو قادر نیست که عملکرد خوبی از خود را در خاک‌های سنگین و یا خاک رس و یا خاک‌هایی که به طور مداوم مرطوب هستند از خودش نشان دهد و باید به این مورد نیز توجه کاملی داشته باشید.
  • محیطی که قصد کاشت نهال‌های آلو را در آن دارید باید به طور کامل بتواند آفتاب به آن محیط برود. تمامی نهال‌های آلو نیز به‌صورت کلی و میانگین باید ۶ تا ۸ ساعت نور خورشید به آن‌ها بتابد و شما نیز باید به آن توجه داشته باشید؛ چون از اهمیت بالایی برخوردار است و توجه به آن نیز خالی‌ازلطف نخواهد بود.
  • به‌هیچ‌عنوان نباید درخت آلو در مناطقی که یخ‌بندان هستند کاشته شوند. باید در نظر داشته باشید که یخ‌زدگی می‌تواند درخت آلو را به طور کامل از بین ببرد. همچنین باید به این مورد نیز توجه داشته باشید که شکوفه‌های درخت آلو در برابر هوای سر نیز از بین خواهند رفت.
  • برای خاک نیز می‌توانید از خاک پرلیت و خاک‌برگ که دارای زهکشی مناسب نیز هستند استفاده کنید. انجام این کار می‌تواند بر روی روند رشد نهال اثرات مثبتی نیز برجای بگذارد. نهال آلو نیز در خاک‌های لمونی شنی بهتر رشد خواهد داشت.
  • ابعاد چاله  را می‌ توانیم چیزی در حدود ۵۰ سانتی‌متر در نظر بگیریم.

میوه آلو در سبد

بهترین کود برای باردهی اقتصادی درخت آلو

در هنگام کوددهی نهال آلو باید مواردی از قبیل خاک و اندازه نهال و سن درخت را در نظر بگیرید. کودی که شما باید برای درخت آلوی مربوطه مصرف کنید جز کودهای نیتروژنی است. حداقل مقدار دمای موردنیاز برای کاشت نهال آلو نیز به‌صورت ۲ تا ۱۲ درجه سانتیگراد است. درصورتی‌که مقدار دما از این بیشتر شود، ممکن است جوانه‌زدن آن بسیار کمتر شود.

مقدار نیاز آبیاری نهال آلو و بهترین روش آبیاری

در خصوص آبیاری باید به این موردتوجه کنید که نهال آلو مربوطه باید به‌صورت عمیق و مداوم آبیاری شود. شما عزیزان می‌توانید برای انجام عملیات آبیاری به‌صورت دو بار در هفته این کار را انجام دهید.

همچنین آبیاری می‌تواند به‌صورت عمیق به دانه کاشته شده انجام گیرد تا نتیجه بهتری را در میوه‌های نهال آلو شاهد باشید. نکته دیگری که باید به خاطر بسپاریم این است که به‌هیچ‌عنوان بیش از اندازه به درخت آلو آبرسانی نکنید، انجام این کار می‌تواند باعث خرابی و نابودی نهال مربوطه گردد و توجه به این مورد نیز برای افراد ضروری خواهد بود.

برداشت آلو

انواع روش و چگونگی هرس درخت آلو چگونه انجام می‌شود:

  • یکی از مهم‌ترین نکات برای هرس نهال آلو این است که به‌هیچ‌عنوان نباید در زمستان عملیات هرس را انجام دهید. بهترین زمان برای هرس درخت آلو، در اواخر فصل زیبای بهار است. هرس‌کردن به‌منظور شکل‌دادن به گیاه انجام می‌شود. با انجام این کار می‌توانید چوب‌هایی که به‌صورت مرده و آسیب‌دیده نیز هستند را به طور کامل از بین ببرید. انجام این کار در فصل بهار می‌تواند از درخت آلو مراقبت کند، و با این کار میوه به‌راحتی رشد خواهد کرد.
  • یکی از مهم‌ترین نکات برای هرس نهال آلو این است که به‌هیچ‌عنوان نباید در زمستان عملیات هرس را انجام دهید. بهترین زمان برای هرس درخت آلو، در اواخر فصل زیبای بهار است.
  • هرس‌کردن به‌منظور شکل‌دادن به گیاه انجام می‌شود. با انجام این کار می‌توانید چوب‌هایی که به‌صورت مرده و آسیب‌دیده نیز هستند را به طور کامل از بین ببرید. انجام این کار در فصل بهار می‌تواند از درخت آلو مراقبت کند، و با این کار میوه به‌راحتی رشد خواهد کرد.
  • در خصوص کاشت نهال آلو باید بدانید که بعد از کاشت شما بعد از چند مدت باید به سراغ هرس نهال الو بروید. باید در نظر داشته باشید که هرس نهال مربوطه باید به‌خوبی انجام شود. انجام این کار می‌تواند باعث جلوگیری نهال از هرگونه بیماری نیز شود.
  • در فصل‌های سرد سال، و زمانی که نهال خواب است به‌هیچ‌عنوان نباید هرس را انجام دهید. درصورتی‌که این کار انجام گیرد می‌توانید برخی بیماری‌ها و آفت های خاص را برای نهال مربوطه در نظر بگیریم. بهترین زمان نیز برای هرس درختان آلو از اواخر بهار تا اوایل تابستان خواهد بود.
  • برای کاشت درخت آلو نیز باید بدانید که کاشت با هرس متفاوت است. درصورتی‌که نهال آلو در زمستان کاشته شود، شیوه هرس آن با زمانی که هسته را در بهار می‌کارید به طور کامل متفاوت است.

باردهی پس از کاشت الو

معرفی بهترین نهال‌های آلو ایرانی و خارجی

در حوزه گیاه‌شناسی نیز باید بدانیم که نهال آلو مربوط به کشور آمریکا است و در کالیفرنیا می‌ توانیم نهال آلو را پیدا کنیم. این نهال کیفیت خوبی را نیز به خودش اختصاص می‌دهد. مزه خوبی را نیز می توانیم برای میوه‌های نهال آلو در نظر داشته باشیم.

عمر اقتصادی بسیار خوبی را نیز می‌ توانیم برای کاشت نهال باتوجه‌به شرایط کاشت برای نهال آلو مربوطه در نظر بگیریم. گوشت میوه نهال مربوطه نیز زردرنگ است، رنگ زرد آن بیشتر به‌خاطر ویتامین‌هایی است که درون میوه‌های نهال آلو قرار دارد که باعث بهتر شدن کیفیت میوه نیز خواهد شد.

در خصوص ارقام بعدی، آلو بخار، آلو شابلون آلوزرد اراک ، آلو توسرخ هستند که درست مثل نهال آلو کالیفرنیا بهترین کیفیت را به خودشان اختصاص می‌دهند.

خواص و فواید میوه آلو

میوه آلو جزو میوه‌ هایی است که دارای مواد مغذی و مفید است. آلو برای یبوست بسیار عالی عمل می‌کند. آنتی‌اکسیدان‌های مختلفی نیز در آلو قرار دارند. برای کاهش قند خون نیز بسیار مفید است. برای سلامت استخوان نیز تأثیرات بسیاری دارد. باعث افزایش سلامتی قلب و تقویت پوست و مو نیز خواهد شد.

جمع‌بندی نهایی دررابطه‌با کاشت نهال آلو

در این مقاله ما کاشت نهال های آلو را بررسی کردیم و جزئیاتش را نیز مورد بررسی قرار دادیم. درخت آلو از نظر کیفیت به دلیل شرایطی که در زمان کاشت باید تحمل کند می‌تواند بسیار در ارائه محصولات باکیفیت نیز عملکرد خوبی را نیز از خودش نشان دهد.

استفاده از کود مناسب و خاک مناسبی که در این مقاله گفته شد نیز می‌تواند روند رشد پس از کاشت درخت آلو را سرعت بخشد واز اهمیت بالایی برخوردار است و توجه به آن نیز خالی‌ازلطف نخواهد بود. شما نیز می توانید برای خرید نهال آلو با ما در تماس باشید یا اگر سوالی دارید در بخش نظرات، سوالات خود را مطرح نمایید.

منابع مقاله:

www.almanac.com/plant/plums

www.wikihow.com/Plant-a-Plum-Seed

جهت خرید نهال با ما در تماس باشید

خرید نهال اصل اون هم با ضمانت بازگشت واقعی کالا برای خریداران یک دغدغه محسوب میشه. گلد نهال با مجوز رسمی جهاد کشاورزی و ارائه فاکتور رسمی، انتخابی مطمئن برای شما خواهد بود. همین حالا با ما در تماس باشید.

نظرات کاربران