کاشت نهال انار (نکات طلایی پرورش و کاشت درخت انار)

کاشت نهال انار (نکات طلایی پرورش و کاشت درخت انار)

۱۴۰۲-۰۸-۲۰

بررسی نحوه ی پرورش و کاشت نهال انار

قبل از آنکه به موضوع اصلی یعنی کاشت نهال انار بپردازیم، ابتدا توضیحاتی کوتاه در مورد این درخت پر برکت ارائه می‌دهیم.درخت انار و یا (Punica granatum) از جمله درختان بومی و مساعد رشد در کشورمان می‌باشد. همچنین ایران در عرصه تولید و عرضه انار در سطح دنیا با کشور‌هایی مانند هندوستان، ترکیه و… در حال رقابت است.

شرایط اقلیمی کشور ایران سبب آن شده است که بسیاری از علاقه‌مندان به عرصه باغداری، به کاشت درخت انار روی آورده تا از مزیت‌های کاشت این گونه بهره‌مند گردند. در ادامه همراه ما باشید تا به صوت کامل و جامع با درخت انار آشنا شوید.

درخت انار

شناخت ویژگی های شاخص درخت انار

درخت انار در فصل گلدهی، دارای گل‌هایی به شدت زیبا با رنگ قرمز می‌باشد که معمولاً هیچ نوع بویی ندارند. میوه انار در سرتاسر جهان به صورت دایره‌ای یافت می‌شود و تنها تفاوت شکل ظاهری آن در مناطق مختلف، رنگ میوه و دانه‌های آن می‌باشد که ممکن ازرنگ زرد تا رنگ مشکی را به خود اختصاص دهد.

این نوع درخت در فصل زمستان دارای برگ نمی‌باشد و برگ‌های خود را در اواسط و اواخر پاییز به صورت کامل از دست می‌دهد. ریشه‌های نهال انار توانایی نفوذ به خاک تا عمق ۱تا۶ متری به صورت عمودی و ۲الی ۳ متر به صورت افقی را دارا می‌باشند. پس از کاشت نهال انار، ارتفاع رشد، متناسب با نوع و ارقام متنوع، متفاوت می‌باشد اما این درخت می‌تواند تا ارتفاع ۵. ۵ الی ۶ متر رشد عمودی خارج از خاک داشته باشد.

نکات مهم جهت کاشت درخت انار

جهت کاشت نهال انار بهتر می‌باشد ابتدا نهال را از ظرف خود خارج کرده و از انتهای ریشه نهال دو بند انگشت آن را شسته و سپس آن را در گودالی که از قبل برای کاشت آماده کرده‌اید قرار دهید.

فصل بهار و بعداز آخرین یخبندان سال، بهترین زمان برای کاشت نهال انار می‌باشد. زیرا در این فصل و بعداز آن شاهد افزایش دما هستیم و این افزایش دما کمک مؤثر‌تری به جوانه زنی و رشد ریشه‌های نهال تازه کاشته شده می‌کند.

درخت انار

رایج ترین روش های کاشت نهال انار

درخت انار جزء محدود درختانی است که روش‌های گوناگونی برای کاشت آن محیا می‌باشد. بهترین و پر استفاده‌ترین روش کاشت درخت انار، روش قلمه ویا استفاده از نهال انار می‌باشد.

روش دیگری نیز برای کشت انار وجود دارد مانند استفاده از دانه انار. توجه داشته باشید که سرمایه‌گذاری روی پرورش این درخت از روی دانه علاوه بر آنکه زمان بر بوده، ریسک بالایی نیز به همراه خود دارد.

زیرا حداقل‌ترین زمان ممکن برای این روش دو و نیم سال الی پنج سال در نظر گرفته شده است و همچنین شما تنوع خاص و ویژه‌ای را بعداز پرورش از دانه انار نباید انتظار داشته باشید. همین دلایل کافیست تا برای پرورش این نوع درخت، باغداران و جمعیت کثیری از مهندسان روش کاشت نهال انار را پیشنهاد بدهند.

جهت خرید و یا مشاهده لیست قیمت انواع نهال انار، روی عبارت (نهال انار) کلیک کنید.

زمان مناسب جهت کاشت نهال انار

بهترین فصل برای کاشت نهال انار اواخر اسفند و ابتدای فصل بهار می‌باشد. علت انتخاب این مدت آن است که درخت انار و به ویژه نهال آن نسبت به سرمای کمتر از منفی چهارده درجه حساس بوده و این سرما می‌تواند سبب خشک شدن سطح بالایی خاک این گیاه و گا‌هاً در صورت ادامه دار بودن سرما، منجر به خشک شدن ریشه آن گردد.

این نکته بسیار مهم است که درخت انار از سایه فراری می‌باشد و بهتر است تا در محیطی کاشته شود که به صورت میانگین در طول روز، هشت ساعت نور آفتاب دریافت نماید.میانگین دمای مورد نیاز برای رشد درختان انار به صورت میانگین مابین ۱۸ الی ۳۲ درجه سانتی گراد می‌باشد و همانطور که در قسمت بالا گفته شد، حداکثر دمایی که می‌تواند سبب خشک شدن نهال انار گردد منفی چهارده درجه می‌باشد.

کاشت درخت انار

شرایط بستر کاشت درختان انار و نکات مهم پرورش آن

تحقیقات بسیاری برای کسب یک نتیجه مناسب جهت رعایت بهترین فاصله‌ی کاشت درخت انار صورت گرفته است که می‌توان اینگونه بیان نمود: متناسب با تنوع ارقام متفاوت انار بهتر می‌باشد فاصله هر یک از درختان به صورت ۳در ۴ متر و یا متناسب با نوع متراژ زمین و نوع ارقام انتخاب شده ۴در ۵. ۳ متر رعایت شود.

علت این فاصله‌ها این است که درختان انار دارای ریشه‌هایی با رشد بالا می‌باشند که این فضای مناسب می‌تواند به رشد بهتر درخت انار کمک شایانی نماید.

مرسوم ترین بیماری ها و آفات درخت انار

توجه به آفات و بیماری‌ها قبل از کاشت درخت انار بسیار مهم و حائز اهمیت می‌باشد. علت اهمیت این موضوع این است که در صورتی که مکان کشت شما مستعد نوعی بیماری ویا آفاتی باشد که برای درخت انار بتواند مشکل ساز شود، سرمایه‌گذاری و هزینه‌های شما ممکن است هدر رود.

از جمله آفاتی که ممکن است به درختان انار شما صدمه وارد کنند:

  • کرم سفید
  • کپک خاکستری انار
  • کنه قرمز پاکوتاه
  • سوسک چوب خوار می‌باشد که بیشترین آسیب را به نهال‌های انار و یا درختان انار وارد می‌کنند.
  • سفیدک پودری انار، پوسیدگی میوه انار، ترکیدگی میوه انار، آفتاب سوختگی تنه و پوسیدگی طوقه درخت انار از جمله مهم‌ترین بیماری‌های در کمین درخت انار می‌باشند.

بیماری های درخت انار

شرایط خاک مطلوب جهت کاشت این نهال

در مورد عمق چاله مناسب برای کاشت نهال انار باید به صراحت بگوییم که اگر قصد کاشت انار را به صورت نهال دارید باید ابتدا گودالی به عمق ۵۰الی۷۰سانتی‌متر حفر نمایید و سپس نهال انار را به صورت عمودی در آن بکارید.

نکته قابل توجه در مورد خاک درخت انار این است که عمق خاک موجود پایین ریشه درخت انار باید حداقل ۵ متر باشد و علت این موضوع آن است که سرعت رشد عمودی ریشه‌های این درخت بسیار بالا می‌باشد.

مناسب‌ترین خاک جهت کاشت نهال انار، خاکی می‌باشد که حتی به مقدار کم هم شده است حالت قلیایی داشته و ph آن در محدوده ۷.۶الی ۸.۴  باشد. خاک‌های شنی و یا حتی خاک‌هایی که مقداری شور هستند می‌توانند بهترین خاک برای اکثر ارقام درخت انار انتخاب شوند.

خاک نهال انار

بررسی انواع کودها و سموم جهت نگهداری از گیاه

برای آنکه بتوان تناژ خواسته شده را برای بهره وری بیشتر از باغات انار بدست‌آور باید درختان انار را با کود‌ها و افزودنی‌هایی که نقش تقویت‌کننده را دارند، برای درخت انار محیا نمود. نیتروژن از دیگر مواد مغزی جهت کاشت درخت انار می‌باشد که باعث رشد درخت و یکی از بهترین کمک‌کننده ها به کیفیت میوه شناخته می شود.

بهترین کود برای افزایش باردهی اقتصادی درخت انار، کود‌هایی هستند که مجموعه‌ای از نیتروژن، فسفر و پتاسیم را در خود دارا باشند. همچنین کلسیم، آهن، روی و منیزیم از جمله الزامی‌ترین مواد مورد نیاز هنگام کاشت نهال انار می‌باشند.

مقدار نیاز آبی نهال های انار با توجه به منطقه کشت

در هنگام کاشت درخت انار، به این نکته توجه داشته باشید که در روز‌های اولیه این درخت به آب بیشتری نیاز دارد. به این صورت که معمولاً برای آبیاری درختان اناری که دیگر تازه کاشت نیستند، می‌توانید از مدت زمان ۸روز یک بار استفاده نمایید.

هر چه سن درخت افزایش یابد شما می‌توانید دفعات آبیاری را به ماهی سه بار و بعداز مدتی به ماهی دوبار آبیاری کاهش دهید. مهم‌ترین نکته برای آبیاری درخت انار این موضوع است که در زمانی که درخت دارای گل می‌باشد به هیچ وجه تغییری در مدت زمان آبیاری اعمال نکنید زیرا شاهد ریزش گل‌ها از روی درخت خواهید بود.

روش‌های قطره‌ای، غرقابی و… روش‌های گوناگون برای آبیاری درختان انار می‌باشند که روش قطره‌ای از دیگر روش‌ها بهتر می‌باشد. توجه کنید که می‌توان هم به روش قطره‌ای سطحی و هم قطره‌ای زیر سطحی آبیاری را انجام دهید.

این روش آبیاری باعث افزایش عملکرد و بازدهی درختان گا‌هاً تا ۴۰درصد می‌شود. همچنین این روش باعث خیس نبودن تنه درختان می شود و احتمال بیماری قارچی را تا حد زیادی کاهش می دهد.

آبیاری درخت انار

انواع روش های هرس درخت انار

بعداز کاشت درخت انار و رسیدگی به آن نوبت به هرس می‌رسید. معمولاً درخت انار دارای دو نوع هرس می‌باشد. هرس باروری و هرس فرم دهی که در ادامه هر یک را توضیح خواهیم داد.

  1. هرس باروری: این نوع هرس برای آن صورت می‌گیرد که میزان محصول درخت انار افزایش یابد و خود این نوع هرس به دو نوع هرس خشک و هرس سبز تقسیم می‌شود.
  2. هرس فرم دهی و شکل دهی: معمولاً این نوع هرس در باغاتی که نیاز است تمامی درختان هم قد و هم شکل باشند استفاده می‌شود. همچنین این نوع هرس سبب افزایش نور دهی به تمامی بخش‌های درخت شده وهمین موضوع افزایش رشد درخت انار را در پی دارد.

هرس و فرم دهی درخت انار

کاشت بهترین نهال‌های انار ایرانی و خارجی

در حال حاضر حدوداً ۲۰ نوع ارقام متفاوت نهال انار در سطح دنیا شناخته شده است که هر یک برای نوعی از اقلیم متناسب می‌باشند. در این قسمت نهال انار دانه سیاه، نهال‌های انار آمریکایی، انار پا کوتاه و نهال درخت انار یوتا اویت را شرح خواهیم داد:

  • نهال انار دانه سیاه: این نوع نهال انار مناسب برای کاشت می‌باشد، زیرا این رقم نهال انار برای باغداری بسیار سودده می‌باشد و همچنین این نوع نهال دارای دانه‌های سیاه رنگ می‌باشد.
  • انار آمریکایی: ویژگی خاص این نوع نهال انار پوست قرمز و ضخیم آن می‌باشد و همچنین این نوع، بسیار آبدار بوده و مزه آن ملس و کمی ترش است.
  • انار پاکوتاه :یکی از زیباترین انار‌های موجود در بازار انار‌های زینتی هستند که از نهال درخت پاکوتاه بدست می‌آید. محصولات این نوع انار نیز به عنوان انار‌های مجلسی یاد می‌شود.
  • یوتا اسویت :قطعاً شما نیز انار‌های صورتی رنگ را دیده‌اید. این نوع میوه‌ها از نهال انار یوتا اسویت حاصل می‌شوند. طعم خاص این نوع، معمولاً ملس و رو به ترش می‌باشد که به همین دلیل محبوبیت زیادی را در بین ایرانیان دارد.
  • نهال انار ساوه: نمی شود اهل ایران باشید و انار ساوه به گوشتان نخورده باشد. یکی از بهترین انار‌های موجود در ایران انار ساوه می‌باشد. یکی از ویژگی‌های خاص نهال انار ساوه پوست زرد و قرمز آن می‌باشد.

خواص و فواید شگفت انگیز میوه انار

حال که آشنایی کاملی با کاشت نهال انار و ویژگی‌های کاشت آن پیدا کردید، بهتر است توضیحاتی نیز در مورد خواص و فوائد این میوه بهشتی به شما ارائه دهیم.

یکی از بهترین منابع ویتامین و مواد گوناگون معدنی، آب انار می‌باشد. به انار بمب پتاسیم و آهن نیز لقب داده‌اند که تأثیر مستقیمی بر فشار خون دارد. در دهه اخیر نیز نشانه‌هایی از تأثیر این میوه بهشتی بر کاهش سلول‌های سرطانی کشف شده است. محصول نهال انار دارای آنتی اکسیدان‌های بسیاری می‌باشد که می‌تواند به عنوان تقویت‌کننده فولیکول‌های مو در نظر گرفته شود.

خواص انار

جمع‌بندی نهایی در رابطه با کاشت نهال انار

کاشت درخت انار یکی از پر طرفدار‌ترین درخت برای باغداران می‌باشد که علت این موضوع آن است که نهال انار برای رشد و میوه دهی به شرایط خیلی سخت و خاصی نیاز ندارد. درخت انار برای رشد به آبیاری اولیه و نور فراوان نیاز دارد.

خرید نهال انار و پرورش آن در وسعت زیاد یکی از برترین انتخاب‌های باغداران در سطح کشور می‌باشد که علت اصلی آن، دردسر کم کشت و نگهداری از آن است. علت دیگر محبوبیت کاشت درخت انار، بازار بکر و پر تقاضای حوزه خلیج فارس می‌باشد که همواره به شرط مناسب بودن کیفیت انار، سود بسیار خوبی ازآن شما می‌گردد.

میانگین برداشت محصول انار در باغات سنتی۱۶تن بر هکتار می‌باشد که با نگهداری بهتر و کاشت اولیه ارقام مناسب‌تر، شما به تناژ بالاتری دست خواهید یافت. شما برای خرید و کاشت نهال انار نیاز به مجموعه‌ای حرفه‌ای و با سابقه‌ای درخشان دارید که با خیالی راحت و مطمئن اقدام به خرید و کاشت این درخت پر ثمر نمایید.

شما می‌توانید جهت اطلاعات بیشتر در مورد کاشت و خرید نهال انار و همچنین دریافت مشاوره حرفه‌ای با مجموعه (گلد نهال) ارتباط برقرار نموده تا مشاوران حرفه‌ای ما در زمینه احداث باغ انار اطلاعات جامعی را در اختیار شما قرار دهند.

 

جهت خرید نهال با ما در تماس باشید

خرید نهال اصل اون هم با ضمانت بازگشت واقعی کالا برای خریداران یک دغدغه محسوب میشه. گلد نهال با مجوز رسمی جهاد کشاورزی و ارائه فاکتور رسمی، انتخابی مطمئن برای شما خواهد بود. همین حالا با ما در تماس باشید.

نظرات کاربران