دشمن درخت گردو چیست؟

دشمن درخت گردو چیست؟

۱۴۰۲-۰۸-۱۸

همانند سایر درختان، دشمن درخت گردو نیز می تواند شامل حشرات، قارچ ها، و بیماری های مختلف باشد. یکی از اصلی ترین چالش های کشاورزان، یافتن راهی برای مقابله با دشمنان درخت گردو است. درخت گردو از جمله درختان ارزشمند محسوب می شود و بسیاری از افراد برای راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد، به کاشت و پرورش درخت گردو می پردازند.

با این حال، بسیاری از افراد به دلیل عدم آگاهی در خصوص دشمنان درختان گردو، در پرورش این درخت با مشکلاتی مواجه می شوند. گردو درختی پربازده و اقتصادی است، اما عدم محافظت از آن در برابر خطرات، می تواند آسیب های جدی به درخت وارد کند و از نظر اقتصادی نیز برای کشاورزان ضررهای مالی قابل توجهی داشته باشد.

بنابراین، آشنایی با دشمنان درختان گردو و محافظت از درختان گردو در برابر آنها، از ابتدای کاشت نهال به شدت ضروری است. اگر شما نیز می خواهید بدانید که چه جیزهایی دشمن درخت گردو هستند و روش های محافظت از درخت در برابر آنها چیست؛ با ما تا پایان مقاله همراه باشید.

دشمنان درخت گردو

چه مواردی دشمن درخت گردو محسوب می­ شود؟

همانطور که می دانید، درخت گردو و میوه اش دارای خواص بسیار زیادی می باشد و به عنوان یک درخت اقتصادی و پربازده شناخته می شود. به همین دلیل، بسیاری از کشاورزان و باغداران بخش وسیعی از باغ خود را به پرورش درخت گردو اختصاص می دهند.

اما برای پرورش درختان پربازده گردو، لازم است تمامی عواملی که ممکن است به عنوان دشمن درخت گردو مطرح شوند، شناسایی شوند؛ تا بهترین روش ها برای محافظت از این درختان در اختیار کشاورزان قرار گیرد. با این کار، علاوه بر طولانی تر شدن عمر درختان، بیشترین سود اقتصادی در فصل برداشت حاصل می شود. بنابراین، در این بخش به مهمترین دشمنان درختان گردو اشاره خواهیم کرد.

جهت مشاهده خرید نهال گردو و اطلاع از قیمت ارقام نهال گردو، کلیک کنید.

خاک نامناسب، اولین دشمن درختان گردو

باغبانان و کشاورزان به خاطر تأثیرات منفی خاک نامناسب، آن را به عنوان دشمن درخت گردو می شناسند. همانطور که می دانید، یکی از عوامل مهم برای رشد بهتر درخت و تولید محصول باکیفیت، خاک مناسب است. درخت گردو نیز برای جلوگیری از بروز مشکلات و مقابله با دشمنان، نیاز به کاشت در بهترین خاک را دارد.

بهترین خاک برای درختان گردو، ترکیبی از لوم، شن و رس به صورت مساوی است. خاک نامناسب باعث می شود رشد ریشه ها به خوبی انجام نشده و رطوبت بالای آن باعث پوسیدگی ریشه گردد. به همین دلیل، تقویت خاک و بررسی غنی بودن آن قبل از کاشت، امر بسیار مهمی است.

مقابله با دشمنان درخت گردو

ناکافی بودن نور و فاصله کم درختان، دومین دشمن درخت گردو

عدم برخورداری از نور مناسب و رعایت نکردن فاصله در زمان کاشت نیز از جمله دشمنان درخت گردو محسوب می شوند. فاصله مناسب و نور کافی می تواند تأثیر بسزایی در رشد درختان داشته باشد. بنابراین، قبل از کاشت، حتما به این موارد توجه نمایید.

درختان گردو دارای شاخه های بسیار گسترده ای هستند و درختان بالغ و جوان آنها در دسته درختان بلند قرار دارند. بنابراین به هنگام کاشت، فاصله مناسبی بین نهال ها را حدوداً ۶ تا ۹ متر در نظر بگیرید. این فاصله باعث می شود درختان بتوانند نور کافی و مورد نیاز خود را دریافت کنند.

شیوع بیماری، سومین دشمن درختان گردو

درختان گردو، مانند سایر درختان، ممکن است به بیماری های خاصی مبتلا شوند. در صورت بروز بیماری در میان درختان، باید بلافاصله اقداماتی را برای درمان آنها انجام دهید. زیرا شیوع بیماری ممکن است به سایر درختان منتقل شود و آسیب های جدی به آنها برساند و در نهایت باعث نابودی درختان گردد.

از این رو، شیوع بیماری هایی مانند قارچ فیتوفتورا و باکتری بلایت را می توان به عنوان دشمنان درخت گردو معرفی کرد. کوددهی به اندازه و رفع نیازهای آبی درختان می تواند در پیشگیری از بروز بیماری ها موثر باشد.

بیماری، دشمن درختان گردو

کوددهی نادرست، چهارمین دشمن نهال گردو

برخلاف تاثیر مثبت کوددهی در کنترل بیماری ها، کوددهی نادرست می تواند به عنوان دشمن درخت گردو شناخته شود. درختان برای رشد بهتر و مقاومت در برابر شیوع بیماری ها نیازمند جذب مواد معدنی زیر می باشند:

  • آهن
  • کلسیم
  • ازت
  • فسفات
  • مس

درخت گردو نیز از این قاعده مستثنی نیست. با این حال، خاک به تنهایی نمی تواند تمامی مواد معدنی مورد نیاز را به درختان فراهم کند؛ از این رو، کشاورزان باید سالانه از کودهای حیوانی و شیمیایی برای تغذیه و تقویت درختان گردو استفاده کنند. با این حال، لازم است در استفاده از کودها دقت کافی را داشته باشید.

آبیاری نامناسب، پنجمین دشمن

برخی از افراد اشتباها فکر می کنند که آبیاری بیش از حد باعث افزایش باردهی درختان می شود، اما این ادعا صحیح نیست! بلکه بهتر است بدانید که آبیاری نامناسب و غیرقابل کنترل، دشمن درخت گردو محسوب می شود.

در هنگام آبیاری درختان گردو باید توجه داشت که:

  • آبیاری بیش از حد باعث پوسیدگی ریشه ها می شود.
  • کم بودن میزان آبیاری، منجر به توقف رشد شکوفه ها و میوه ها در درختان گردو می شود.
  • آبیاری غرقابی می تواند شرایط مساعدی را برای شیوع بیماری های قارچی، فراهم کند.

بنابراین، با توجه به شرایط جغرافیایی و میزان بارش سالیانه، بهترین روش آبیاری، تعداد دفعات و حجم آب مورد نیاز برای درختان گردو را در هر فصل تعیین کنید.

مقابله با دشمنان درخت گردو

چگونه می توان از درختان در برابر دشمنان درخت گردو محافظت کرد؟

باید توجه داشت که دشمن درخت گردو، از ابتدای کاشت با نهال همراه است. با رعایت نکات زیر در خصوص کاشت و نگهداری از درختان گردو، می توان از آنها در برابر خطرات و تهدیدات محافظت کرد.

نژادهای مختلف درختان گردو نیز در باردهی و عمر مفید آنها نقش مهمی ایفا می کنند. از این رو مقابله با دشمن درخت گردو، برای باغداران  جنبه اقتصادی داشته و بسیار ارزشمند است. در این بخش، به اقداماتی که بطور رایج برای محافظت از درختان گردو در برابر دشمنان انجام می شود، اشاره می کنیم.

۱. کوبیدن میخ

بسیاری از باغداران و کشاورزان، کوبیدن میخ به درخت را یکی از راه های مقابله با دشمن درخت گردو می دانند. گفته می شود کوبیدن میخ به درخت گردو می تواند باعث جلوگیری از شیوع بیماری ها، تأمین آهن مورد نیاز درخت و همچنین سفید شدن مغز گردو شود.

با این حال، این روش، مخالفان و موافقان خاص خود را دارد. در برخی مواقع، برای تقویت و تأمین آهن درخت، می توان براده ها و سولفات آهن را به عنوان کود در پایه درختان استفاده کرد.

"</p

۲. ریختن نمک

در گذشته بسیاری از کشاورزان، ریختن نمک در خاک یا آویزان کردن سنگ نمک را به عنوان راهی برای محافظت از درختان در برابر دشمن درخت گردو می دانستند. اگر چه، ریختن نمک نقش موثری در نابودی کرم های درخت و همچنین بهبود کیفیت مغز گردو دارد؛ با این حال، طبق تحقیقات انجام شده توسط کارشناسان، نمک خوراکی حاوی مقادیر زیادی کلر و سدیم است و ریختن آن در خاک، ممکن است باعث شور شدن خاک شود.

شوری خاک سبب می شود درختان گردو آب، مس و آهن کمتری را جذب کرده و یا دچار مسمومیت و پیری زودرس شوند. از این رو، برخلاف گذشته، امروزه نمک به عنوان دشمن درخت گردو شناخته می شود.

۳. پرندگان

پرندگان می توانند از درختان در برابر عوامل مخرب محافظت کنند. برخی از پرندگان، از آفات درختان گردو تغذیه می کنند و به همین دلیل می توانند یک گزینه مناسب برای مقابله با دشمنان درخت گردو باشند.

با این حال، برخی از کشاورزان پرندگانی مانند کلاغ را دشمن درخت گردو می دانند. زیرا آنها می توانند در فصل برداشت خسارات جدی به محصولات وارد کنند. برای مقابله با این نوع پرندگان، کشاورزان از راهکارهایی مانند ساخت مترسک، نصب ابزارآلات براق مانند سی دی و ربان های براق، و همچنین نصب حصار و سیم های خاردار استفاده می کنند.

بطورکلی، رعایت نکات لازم در خصوص کاشت و مراقبت از درختان، استفاده از روش های حشره کشی، عدم استفاده از محصولات شیمیایی و حفاظت از زمین های کشاورزی می تواند به مقابله با دشمنان درخت گردو و مجافظت از درخت کمک کند.

پرندگان، راهی برای مقابله با دشمنان درخت گردو

کلام پایانی درباره دشمن درخت گردو

به طور کلی، شیوع بیماری، خاک نامناسب، نور و فاصله کم بین درختان، کوددهی نادرست و آبیاری نامناسب را می توان به عنوان دشمنان درخت گردو در نظر گرفت. بنابراین، باغداران و کشاورزان باید با رعایت نکات و استفاده از روش های مناسب، درختان گردو را در برابر این عوامل مخرب محافظت کنند.

اگر تجربه ای در زمینه محافظت و نگهداری از درختان گردو و روش های مقابله با دشمن درخت گردو دارید، آن را از طریق نظرات همین صفحه با ما به اشتراک بگذارید.

جهت خرید نهال با ما در تماس باشید

خرید نهال اصل اون هم با ضمانت بازگشت واقعی کالا برای خریداران یک دغدغه محسوب میشه. گلد نهال با مجوز رسمی جهاد کشاورزی و ارائه فاکتور رسمی، انتخابی مطمئن برای شما خواهد بود. همین حالا با ما در تماس باشید.

نظرات کاربران

  • avatar سعید‌آریایی
    ۱۴۰۲-۰۵-۲۲

    دشمن‌درخت‌گردو
    آب‌شور
    پروانه‌فری
    حداقل‌هفته‌ای‌کمتر‌از‌یک‌بار‌آب‌دادن
    هوای‌گرم‌وخشک
    وکود‌آلوده‌
    شما‌باید‌کود‌حیوانی‌که‌تحت‌گرما‌وبخار‌عاری‌از‌آلودگی‌‌وبذر‌علف‌هرز‌باشد
    حداقل‌یک‌متر‌چاله‌جهت‌کاشت‌گردو‌لازم‌هست
    وبنده‌یک‌روشی‌بلد‌هستم‌که‌شما‌هسته‌گردو‌را‌بکارئید‌سال‌سوم‌بار‌اقتصادی‌می‌دهد
    به‌طوری‌که‌سال‌پنجم‌۵متر‌ارتفاع‌پیدا‌می‌کند‌وحداقل‌هزارگردو‌می‌دهد

    • avatar admin-goldnahal
      ۱۴۰۲-۰۸-۲۶

      با سلام
      از اینکه تجربه خود را در اختیار کاربران قرار داده اید سپاس گزاریم.

  • avatar پرویز
    ۱۴۰۲-۰۵-۲۴

    با سلام خدمت شما عزیزان.میخواستم بپرسم چرا شما نهال چلغوزه پرورش نمی دهید طوری که شنیده ام این درخت در افغانستان پاکستان و بخشهای کوهستانی هیمالیای هند وجود دارد و قیمت یک کیلو چلغوز بالغ بر یک میلیون و پانصد هزار تومان است.ما باید برای به صرفه شدن کشاورزی در ایران سراغ کشتهای جایگزین برویم نهال بلوبری و زغال اخته نیز خیای خوب است چرا باید همش سیب و آلو و زردالو داشته باشیم میوه هایی که با این زحمت پرورش داده ولی بازاری برای فروش آنها نیست.در صدا و سیما دیدم در آذربایجان سیب ها را حتی برای مصرف دام و احشام هم نمی برند با این همه کم آبی فروش نرفتن میوه نیز خسارت بزرگی است.

    • avatar admin-goldnahal
      ۱۴۰۲-۰۸-۲۹

      درود بر شما
      پیشنهاد جالبی در خصوص نهال چلغوز داشتید
      سپاس گزاریم.

  • avatar احمد
    ۱۴۰۲-۰۵-۲۷

    باسلام لطفادرمورد کنه درخت گردو وراههای پیشگیری درخت گردو وپیوند درخت گردو مطالبی را ارائه فرمایید باتشکر

    • avatar admin-goldnahal
      ۱۴۰۲-۰۸-۲۶

      سلام وقت بخیر
      از نظرات شما جهت ارتقای مطالب سایت سپاس گزاریم.