خواص الو

فواید آلو

خواص آلو چیست:

همه ما می‌دانیم که میوه‌ها جزو پرخاصیت‌ترین مود غذایی هستند که حضور آن‌ها در همه رژیم‌های غذایی لازم و ضروری است. هر یک از میوه‌ ها دارای خواص منحصر به فردی هستند و می‌توان از آن‌ها به صورت خام یا پخته استفاده کرد. در این مقاله قصد داریم تا در مورد فواید آلو و خواص بی‌ نظیر آلو برای سلامت انسان بیشتر صحبت کنیم و نکات مهمی را در این باره عنوان کنیم. همچنین سعی بر این است تا به طور جداگانه، خاصیت آلو را مورد بررسی قرار دهیم؛ با ما همراه باشید.

معرفی آلو:

آلو میوه‌ ای خوشمزه و جذاب از خانواده زردآلو، شلیل و… است. اما این میوه دارای انواعی بسیار متنوع‌تر از هلو و زردآلو است؛ به طوری که امروزه بیش از 2000 گونه از آلو در سراسر جهان وجود دارد. آلوها می‌توانند بزرگ یا کوچک باشند یا دارای پوستی قرمز، بنفش، سبز، زرد یا نارنجی و گوشتی صورتی باشند. این میوه برای اولین بار هزاران سال قبل در کشور چین رشد کرد و بعدها در ژاپن و آمریکا نیز کشت شد. انواع مختلفی از این میوه در کشورهای مختلف جهان کشت می‌شود؛ به طوری که خواص میوه ی نهال آلو امروزه بر کسی پوشیده نیست.

انواع خواص آلو:

همان طور که در قسمت قبل عنوان شد، آلو‌های دارای گونه‌های متنوع هستند با این حال می‌توان آن‌ها را در دو دسته:

  1. آلو ژاپنی
  2. آلو اروپایی

تقسیم کرد. آلوی زرد، قرمز و سیاه، آلوی ژاپنی هستند. آلوهای اروپایی از نظر ظاهری کشیده‌تر هستند. با این حال هر یک از این دو دسته خود دارای تعداد گونه‌های زیادی از آلو هستند که می‌توانند ترش، شیرین و یا ملس باشند. خواص آلو سبب شده است تا بتوان از آن به صورت تازه یا پخته در غذا و یا به شکل خام استفاده کرد.

خاصت آلو

خواص آلو زرد برای سلامتی:

آلو زرد یکی از انواع پرطرفدار آلو است که خواص بیشماری برای سلامتی دارد. این آلو سرشار از مواد مغذی است و به عنوان یک میوه کم کالری و پرخاصیت شناخته می‌شود. این نوع آلو سرشار از آنتی اکسیدان و فیبر است. در یک عدد آلو زرد مقادیری از مواد معدنی مختلف از قبیل:

  • ویتامین k،
  • ویتامین c،
  • پتاسیم،
  • مس
  • و منگنز وجود دارد.

یکی از مهمترین خواص آلو زرد، کمک آن به کاهش قندخون با پایین آوردن سطح آدیپونکتین است؛ بنابراین افراد دیابتی نیز می‌توانند از آن استفاده کنند. از این آلو می‌توان به صورت خشک و تازه استفاده کرد.

فواید آلو قرمز:

آلوی قرمز نوع دیگری از انواع آلو است که خواص مختلفی برای سلامت انسان دارد. این میوه سرشار از بتاکاروتن و فنلی است. این میوه خوش طعم دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است که می‌تواند رادیکال‌های آزاد اکسیژن را که موجب گرفتگی عروق و مشکلات قلبی می‌شوند، خنثی کند. این رادیکال‌های آزاد همچنین می‌توانند باعث بروز سرطان و تخریب DNA در بدن شوند. فواید آلو قرمز امروزه برکسی پوشیده نیست. این میوه با فیبر بالای خود می‌تواند باکتری‌های مضر روده را از بین ببرد و موجب افزایش باکتری‌های مفید در آن شود.

فواید و خاصیت آلو خورشتی:

آلو خورشتی در ایران به عنوان یکی از انواع پرطرفدار آلو شناخته می‌شود. همان طور که از نام آن پیداست، این نوع آلو اغلب به صورت خشک و برای طعم دهی به غذا مورد استفاده قرار می‌گیرد. خاصیت آلو خورشتی در غذا همواره حفظ شده و حرارت باعث از بین رفتن خواص آن نخواهد شد.

در آشپزی ایرانی از آلو خورشتی در غذاهایی مانند: خورشت آلو، خورشت قیمه، خورشت آلو اسفناج و انواع آش استفاده می‌شود. این آلو به عنوان یک چاشنی خوش طعم مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌توان آن را به صورت خام نیز مصرف کرد.

فواید آلو

معرفی برخی خواص آلو خشک:

مصرف آلو به صورت خشک یکی از بهترین شیوه‌های مصرف آلو به شمار می‌رود. برخی از ارقام آلو را می‌توان خشک کرد و آن را مورد استفاده قرار داد. آلو خشک به عنوان یک ملین قوی در درمان بیماری‌های معده و روده عمل ‌می‌کند. علاوه بر این آلوی خشک می‌تواند در درمان فشار خون بالا به افراد کمک کند.

این خشکبار پرخاصیت را می‌توان در شست و در آب خیس کرد و پس از آن که کمی نرم شد مورد استفاده قرار داد. همچنین می‌توان از آن در غذا نیز استفاده کرد. فایده اصلی این فرآورده در آن است که در همه فصول سال می‌توان از آن استفاده نمود.

خواص آلو در درمان یبوست:

خواص آلو؛ در درمان یبوست و مشکلات گوارشی بر کسی پوشیده نیست. این میوه به عنوان یک ملین قوی عمل ‌می‌کند. همچنین می‌تواند به عنوان یک ضد تهوع قوی عمل نماید. به همین دلیل به افرادی که دچار تهوع هستند پیشنهاد می‌شود تا روزانه چند عدد آلوی خشک را میل کنند. به طور کلی آلو به دلیل برخورداری از فیبر بالا در هضم و جذب غذا به شکلی موثر عمل ‌می‌کند؛ بنابراین مصرف آن به افرادی که دچار سوءهاضمه و یبوست هستند، پیشنهاد می‌شود.

خواص آلو سیاه:

آلوی سیاه نیز به عنوان یکی از ارقام آلو شناخته می‌شود که در ایران نیز به طور گسترده کشت می‌گردد. این میوه خوش طعم، معمولا به صورت تازه مصرف می‌شود؛ البته می‌توان آن را خشک کرد و به صورت خشک نیز مورد استفاده قرار داد. یکی از مهمترین فواید آلو سیاه کمک آن به کم کردن و فرونشاندن حرارت بدن است؛ بنابراین خوردن آن به افرادی که تب دارند پیشنهاد می‌شود. مصرف این نوع آلو همچنین برای افرادی که دچار خارش هستند پیشنهاد می‌گردد. از آلو سیاه به عنوان تقویت کننده دستگاه هاضمه نیز یاد می‌شود.

فواید آلو در طب سنتی:

از منظر طب سنتی آلو دارای طبیعتی سرد و‌تر است؛ بنابراین خوردن آن برای افراد گرم مزاج توصیه می‌شود. در کتاب «قرابادین کبیر» خواص متعددی برای آلو ذکر شده است که از جمله آن می‌توان به کاهش اشتها، درمان تب‌های صفراوی و سردردهای گرم و همچنین خارش بدن اشاره کرد.

در کتاب ابوعلی سینا نیز از آلو به عنوان میوه‌ای مفید در درمان یبوست، مبدل خلط صفرایی و خونی به اسهال و مانعی برای تشنگی یاد شده است. همچنین خواص آلو در طب سنتی به عنوان فرو نشاننده تب‌های گرم و تند شناخته شده است.

جدول ارزش غذایی خواص آلو:

پس از اطلاع از خاصیت آلو وقت آن فرا رسیده است تا در مورد ارزش غذایی این میوه و همچنین مواد معدنی موجود در آن اطلاعاتی را عنوان کنیم. به طور کلی در یک فنجان آلو به صورت قطعه قطعه شده مقادیر مواد مغذی به صورت زیر تعریف شده است:

آلو همچنین منبع بسیار خوبی از کلسیم، منیزیم، آهن، فولات، فسفر، پتاسیم، ویتامین C، ویتامین K و ویتامین A است.

 خواص آلو برای پوست:

یکی از فواید آلو، اثرات آن بر روی پوست است. مصرف آلو می‌تواند باعث روشنی پوست شود. مواد مغذی موجود در این میوه برای پوست بسیار مفید هستند و از بروز جوش و آکنه‌های برروی پوست جلوگیری می‌کند.

جلوگیری از پیری زودرس پوست و همچنین جلوگیری از بروز انواع سرطان‌های پوستی از دیگر اثرات مصرف آلو بر روی پوست هستند. امروزه در ساخت بسیاری از کرم‌ها و ترمیم کننده‌ها، از عصاره‌های این میوه استفاده می‌شود. درخشندگی و کلاژن سازی پوست و همچنین کمک به روند بهبود جای زخم بر روی پوست را می‌توان به عنوان دیگر آثار این ماده مغذی بر روی پوست در نظر گرفت.

خواص آنتی اکسیدانی آلو و آلو خشک:

فواید آلوذ(Properties of plums) خشک سرشار از آنتی اکسیدان هستند که برای کاهش التهاب و محافظت از سلول‌های شما در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد مفید واقع می‌شوند. آن‌ها به ویژه دارای آنتی اکسیدان‌های پلی فنول هستند که تأثیرات مثبتی بر سلامت استخوان دارند و ممکن است به کاهش خطر بیماری‌های قلبی و دیابت کمک کنند. خواص آنتی اکسیدانی موجود در این میوه، می‌تواند در پیشگیری از بروز سرطان نیز نقش اساسی ایفا کند؛ به همین علت مصرف آن به بسیاری از افراد توصیه می‌شود.

خواص آلو در بهبود وضعیت استخوان‌ ها:

آلو خشک ممکن است برای بهبود سلامت استخوان مفید باشد. برخی مطالعات، مصرف آلو را با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های ناتوان کننده استخوان مانند پوکی استخوان و پوکی استخوان مرتبط دانسته‌اند که با تراکم کم استخوان مشخص می‌شود. البته هنوز مشخص نیست که چرا آلو خشک این اثرات مثبت را بر سلامت استخوان دارد.

با این حال تصور می‌شود که محتوای آنتی اکسیدان‌ها و توانایی آن‌ها در کاهش التهاب نقش مهمی داشته باشد. خاصیت آلو در تقویت استخوان‌ها در چند مقاله علمی معتبر مورد بررسی قرار گرفته است.

اهمیت اضافه کردن آلو به رژیم غذایی:

نکته مثبتی که در مورد خواص های آلو، وجود دارد این است که آلو و آلو خشک به راحتی در رژیم غذایی قرار می‌گیرند. می‌توانید آن‌ها را به تنهایی بخورید یا از آن‌ها در اسموتی‌ها و سالادها لذت ببرید. از آلو می‌توان در در انواع خورشت، سوپ و آش استفاده کرد و علاوه بر بهره مند شدن از خواص آن، طعم مطلوبی به غذاها بخشید. تنوع استفاده از این میوه باعث شده است تا بتوان به راحتی آن را در همه رژیم‌های غذایی گنجاند.

اثرات استفاده از خواص آلو در کاهش وزن:

آلو خشک معمولا منبع بسیار خوبی از انرژی است؛ اما نکته‌ای که در مورد آن وجود دارد، دیر هضم بودن آن است. این امر سبب می‌شود تا فرد دیرتر احساس گرسنگی کند و در عین حال انرژی مورد نیاز خود را نیز تامین نماید. این خاصیت آلو باعث می‌شود تا اضافه وزن جلوگیری شود. معمولا در رژیم‌های لاغری استفاده از آلو به عنوان یکی از گزینه‌ها پیشنهاد می‌گردد. همچنین در مبتلایان به چربی خون، آلو به عنوان یک میوه مفید در رژیم غذایی گنجانده می‌شود.

آیا آلو سرشار از قند است؟

آلو به طور طبیعی سرشار از قندهای میوه‌ای مانند گلوکز، فروکتوز و ساکارز است. درست مانند تمام میوه‌ها، بدن به سرعت قند را برای انرژی پردازش ‌می‌کند، اما اگر با مقداری پروتئین خورده شود، به عنوان مثال به شکل آجیل و دانه‌ها، می‌توان سرعت آن را کاهش داد که به کند شدن ترشح قند کمک ‌می‌کند. وزن متوسط آلو حدود 78 گرم و حاوی حدود 7.4 گرم قند است؛ بنابراین غذای پر قندی نیست و با وجود تمام ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در آلو و خواص آلو برای سلامتی، دلایل زیادی برای خوردن آن وجود دارد.

آیا مصرف فواید آلو می‌تواند باعث بروز حساسیت شود:

برخی از افراد به آلو حساسیت دارند. آلو همراه با سیب و کرفس در گروه آلرژن‌های «گرده توس» قرار می‌گیرند و ممکن است باعث خارش و تورم دهان یا گلو در مبتلایان شوند. علائم آلرژی به طور معمول طی چند دقیقه ایجاد می‌شوند. در صورت مشاهده واکنش نامطلوب به آلو، باید به پزشک عمومی مراجعه کنید.

مضرات مصرف زیاد از بهره بردن خواص آلو:

هر میوه یا ماده غذایی در مقابل خواص بی‌شماری که دارد، در صورت مصرف نادرست یا بیش از اندازه می‌تواند منجر به بروز مشکلاتی برای سلامتی شود. در مورد آلو نیز این امکان وجود دارد. به طور مثال باید عنوان کرد که آلو مانند میوه‌هایی شبیه پرتقال و نارنگی یک میوه اسیدی است و مصرف آن ممکن است برای معده برخی افراد مشکلاتی ایجاد کند. فواید آلو، به دلیل دارا بودن مقادیر بالایی از اگزالات، جذب کلسیم در بدن را افزایش می‌دهد و می‌تواند سبب بروز سنگ کلیه یا مثانه در افراد مستعد شود. با توجه به این نکات باید به میزان مصرف آلو و همچنین شرایط بدنی هر فرد توجه کرد.

نتیجه گیری و جمع بندی نهایی در رابطه با خواص آلو:

آلو میوه‌های بسیار پر خاصیت و غنی است که می‌تواند به صورت‌های مختلف مورد استفاده قرار گیرد. این میوه در دسترس همه افراد است و می‌توان با خشک کردن، از آن در سایر فصول نیز استفاده کرد. در هنگام خرید آلو به سنگینی و توپری آن توجه کنید. آلوهای سنگین‌تر معمولا آبدار و رسیده هستند. بهتر است در هنگام خرید، پوست آلو را از نظر لک و کبودی نیز مورد بررسی قرار داد و ترجیحا آلوهای سالم را جدا کرد. خواص آلو پس از خشک کردن آن نیز همچنان باقی خواهند ماند.

امیدواریم از خواندن این مقاله در رابطه به فواید آلو بهره ی کافی را برده باشید. همچنین منتظر خواندن نظرات شما عزیزان در زیر همین مطلب خواهیم بود.

منبع:

  1. https://www.healthline.com/nutrition/benefits-of-plums-prunes#TOC_TITLE_HDR_8
  2. https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/health-benefits-plums
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − ده =