مقدمه ای بر فواید آلبالو:
احتمالا وقتی کودک بودیم یک درخت آلبالو در باغ داشتیم که تصویرش تا همیشه برای ما خاطره شده است؛ به جز بهره مندی از خواص آلبالو، هم از چیدن آلبالوهای خوشرنگ و خوشمزه اش، هم بازی کردن زیر درخت آلبالو. در انتها هر سال هم مادر، بخشی از آن را خشک می کرد و هم بخشی را برای تهیه مربا و شربت مهیا می کرد.
رنگ قرمز البالو بیش از هر چیزی به ما میگوید که باید منبع غنی آنتیاکسیدان باشد و برای سلامتی و پاکسازی خون مفید باشد. اما قطعاً خواص بسیار زیادی داشته و مصرف آن فواید زیادی به بدن ما می رساند. در این مقاله قصد داریم تا بیشتر در مورد خواص و فواید آلبالو بدانیم؛ پس در ادامه با ما همراه باشید.
تاریخچه آلبالو و درخت آلبالو:
نهال البالو از مکانی مابین دو دریای سیاه و دیگری دریای خزر پیدا شده است و جزء نژاد تیره گلسرخیان است. اگرچه درخت آن سرمای تا ۲۵- درجه را تحمل میکند، اما آلبالو از میوه های اب و هوای معتدل می باشد. ایتالیا، آمریکا، روسیه، ترکیه، اوکراین و آلمان بیشترین تولیدکننده این میوه البالو می باشند؛ به طوری که سالانه حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ تن آلبالو تولید میکنند.
با توجه به خاستگاه درختان البالو، این طور به نظر می آید که این میوه جذاب بومی ایران بوده است و از ایران به سایر مناطق جهان رفته است. درخت آن بین ۶ تا ۱۰ متر رشد میکند و در اواخر فروردین شکوفههای سفید رنگ میدهد.
خواص آلبالو؛ میوهای کم کالری:
میوه آلبالو به خاطر قند کمی که دارد، کالری زیادی نداشته و به خاطر نوع قندش، بیماران دیابتی نیز میتوانند به اندازه متعادل از این میوه در رژیم غذایی خود استفاده کنند. کالری هر ۱۵۰ گرم خواص البالو، حدود ۹۰ کیلو کالری و چربی آن بسیار ناچیز است. از سوی دیگر این میوه پرخاصیت باعث افزایش متابولیسم بدن شده و به نوعی خاصیت چربی سوزی دارد.
همچنین جهت تمایل می توانید با کلیک به روی عبارت (نهال گردو) به مشاهده ۲۸ رقم از انواع نهال گردو بپردازید.
آشنایی با خواص آلبالو
میوه آلبالو با داشتن طعم ترش و شیرین دارای پوست صاف و براق و قرمز رنگ بوده و یک هسته مرکزی دارد و عموماً بسته به منطقه آب و هوایی از خرداد ماه تا مرداد ماه در دسترس است. این میوه جذاب، منبع خوبی از مواد مغذی، ویتامینها و مواد معدنی است. با مصرف ۱۵۰ گرم میوه آلبالو؛
- ۱۶۱/۰ میلی گرم مس
- ۵/۱۵ میلی گرم ویتامین C
- ۹۹ میکروگرم ویتامین A
- ۱۷۴/۰ میلی گرم منگنز
- ۵/۲ گرم فیبر غذایی
- ۵/۰ میلی گرم آهن
- ۲۶۸ میلی گرم پتاسیم
- ۲۵ میلی گرم کلسیم
- ۵ میلی گرم سدیم
- ۱۶/۰ روی (زینک)
- ۰۶۸/۰ ویتامین ۶B
املاح و مواد معدنی فوق و ویتامینهای ذکر شده به بدن میرسد.
فواید آلبالو و آرتروز؛ کاهش التهاب و درد:
آلبالو و آب البالو، به دلیل داشتن آنتی اکسیدان، آنتوسیانین و منگنز موجود، دارای خواص ضد التهابی بوده و در کم شدن دردهای مفصلی و آرتروز مؤثر هستند. در تحقیقی در سال ۲۰۱۲ انجام شد، کسانی که به مدت ۲۱ روز در دو نوبت آب آلبالو مصرف کرده بودند.
دردهای آرتروزی کمتری را تجربه کردند. آنتوسیانین و دیگر ترکیبات موجود در خواص البالو، آنزیم پیش التهابی به نام سیکلواکسیژناز تولید میکنند که عملکردی شبیه ایبوبروفن و دیگر مسکنهای ضد التهابی دارد و باعث کاهش تورم نیز میشود.
برای مطالعه فواید میوه می توانید روی عبارت خواص میوه کلیک نمایید.
خواص آلبالو و تقویت سیستم ایمنی:
البالو این میوه هوس انگیز، مانند تمامی میوه ها و سبزیجات دارای آنتیاکسیدان قوی و ضد ویروس است. فلانوئیدهای موجود در آن قابلیت بالایی برای رویارویی با عفونتها داشته و خاصیت ضد میکروبی فوقالعادهای دارند.
همین ویژگی در از بین بردن عفونت ها و میکروبهای و تقویت سیستم ایمنی بدن نقش بهسزایی دارد. همچنین به دلیل داشتن آنتوسیانین، آلبالو باعث افزایش گردش خون شده و با داشتن ویتامین C باعث تقویت سیستم ایمنی و افزایش کلاژنسازی میشود.
خواص جالب آلبالو در پیشگیری از سرطان!
همانطور که در بالا گفتیم، از جمله فواید آلبالو، منبع غنی آنتی اکسیدان است و با داشتن سه ماده مؤثر در پیشگیری از بروز سرطان بسیار مؤثر است. این سه ماده عبارتند از «پرلیل الکل»، «لیمونن» و «الاژیک اسید»، و تنها در آلبالو و گیلاس، هر سه ماده حضور دارند. آنها به ویژه در برابر سرطان سینه، ریه، کبد، پوست و روده بزرگ از بدن محافظت میکنند.
در تحقیقات آزمایشگاهی دیده شده است که قرار دادن البالو در رژیم غذایی به طور مرتب، به کاهش تکثیر سلولهای سرطانی در موش ها کمک زیادی کرده است و آنتوسیانین موجود در آن باعث کم شدن تعداد سلولهای سرطانی روده بزرگ در انسان شده است.
آلبالو؛ میوه جوانی می باشد:
آلبالو میوه ای است که خواص شگفت انگیزی داشته و برای پوست مفید است؛ به همین دلیل به آن میوه جوانی گفته میشود. خواص البالو با داشتن مقادیر بالای ویتامین A و C برای تقویت بافت همبند پوست و بافت کلاژن ساز پوست مثمر ثمر بوده و باعث جوانی و شادابی پوست میگردد. خاصیت آلبالو؛ باعث پاکسازی و شفافیت و روشنی پوست میشود.
فواید آلبالو برای قلب چه می باشد:
یکی از قوی ترین آنتی اکسیدان های موجود در البالو، «کوئرستین» است؛ یکی از وظایف کوئرستین، جلوگیری از بروز «استرس اکسیداتیو» در سلولهای بدن است. در اثر فرآیند متابولیسم در بدن، رادیکال های آزاد تکثیر میشوند و تجمع زیاد رادیکال های آزاد در بدن موجب بروز استرس اکسیداتیو میگردد که در آن به پروتئینها، DNA و غشاء سلول ها آسیبهای جبرانناپذیر وارد میشود.
این آسیب ها باعث تغییر عملکرد سلول یا مرگ آن میگردند. کوئرستین موجود در آلبالو بدین طریق از بروز بیماریهای قلبی که در اثر تجمع رادیکالهای آزاد یا افزایش کلسترول بد رخ میدهند جلوگیری مینماید.
خواص آلبالو به روی لاغری:
آلبالو، متابولیسم را در بدن تنظیم کرده و با چربی ها مبارزه میکند. آنتوسیانین باعث کاهش چربیها و از بین رفتن چاقی، خصوصاً چاقی شکمی، میشود. از طرفی البالو با داشتن فیبر بالا و کربوهیدرات های با گلاسمی پایین باعث از یک سو و کاهش کلسترول بد خون از سوی دیگر باعث کم شدن چربیهای شکمی و لاغری میشود.
از بیخوابی رنج میبرید؟ آلبالو بخورید!
میزان زیادی تریپتوفان و آنتوسیانین در این میوه خوش طعم وجود دارد؛ این دو ماده به تولید ملاتونین در بدن کمک میکنند و جالب است بدانید، ملاتونین هورمون های خواب در انسا را تنظیم میکند. بنابراین اگر یک ساعت قبل از خواب، آب آلبالو بخورید، خواب بهتر و مناسبتری خواهید داشت. البته فراموش نکنید که آب میوهی طبیعی بدون شکر افزوده، مفید خواهد بود.
خواص آلبالو، دشمن فشار خون:
آلبالو با میزان بالای برخورداری از پتاسیم و آنتی اکسیدان می تواند به عنوان یکی از دشمنان سرسخت فشار خون و گرفتگی عروق وارد عرصه شود. وجود ویتامین C در سلامت رگها نقش مهمی دارد که میزان آن در البالو بالاست. علاوه بر این، کوئرستین در سلامت و پاکسازی عروق به عنوان یک ماده ضد انعقادی نقش مهمی بازی میکند.
فواید آلبالو در درمان آسم:
البالو به دلیل داشتن ویتامین C بالا و فواید ضد التهابی خود، در بهبود آسم مؤثر است. وجود کوئرستین و آنتوسیانین باعث تأثیرگذاری آن در مقابله با عفونتها بوده و میتوانند شدت حملات آسم را کاهش دهند. کوئرستین به شکل یک برونکودیلاتور (بازکننده برونش ها و گشاد کننده ریه) عمل کرده و مقابله با آسم را آسان تر میسازد.
خاصیت آلبالو بر عملکرد کلیه ها:
معمولاً مواد غذایی که دارای انتی اکسیدان هستند، به پاکسازی و بهبود عملکرد کلیه کمک میکنند، یکی از این مواد غذایی آلبالو است که با پاکسازی کلیه، باعث کارکرد بهتر و سلامت این عضو میشود. همانطور که گفتیم مواد و آنتیاکسیدانهای موجود در آن و همچنین میزان پتاسیم ملایم آن، در سلامت کلیهها مؤثر بوده و در دفع سنگ کلیه و عفونتهای احتمالی تأثیرگذار خواهند بود.
خداحافظی با نقرس و رماتیسم با کمک خواص آلبالو:
یکی دیگر از خواص آلبالو؛ کاهش میزان اسید اوریک در خون است و همانطور که میدانیم نقرس در اثر افزایش میزان اسید اوریک در خون به وجود میآید. آنتوسیانین موجود در آلبالو میزان اسید اوریک را کاهش داده و همچنین با خاصیت ضد التهابی خود، باعث از بین رفتن التهابات و تورم ناشی از نقرس و رماتیسم در مفاصل میشود.
روماتیسم یک بیماری التهابی مفصلی است که موجب ایجاد درد و سفتی در مفاصل گشته که در طول زمان در صورت عدم درمان منجر به تغییر فرم و فرسایش استخوانها میگردد. با توجه به خاصیت ویژگی ضد التهابی و ضد عفونت آلبالو، میتواند در از بین بردن التهاب و درد ناشی از رماتیسم هم مفید فایده باشد.
تاثیر شگفت انگیز خواص البالو در دیابت:
اگر مبتلا به دیابت هستید، بسیار مهم است که سطح قند خون شما کنترل شود و بر مصرف مواد غذایی نظارت دقیق داشته باشید. از آنجایی که که آلبالو دارای شاخص گلاسمی پایین است، بنابراین شما میتواند در حد متعادل به راحتی از آن استفاده کنید. تحقیقات انجام شده نشان میدهد که این میوه، به تنظیم قند خون کمک کرده و احتمال ابتلا به دیابت و اثرات سوء این بیماری را کاهش میدهد.
مواد موثر و تأثیرگذار موجود در آلبالو، آنتوسیانین و کوئرستین، موجب تنظیم قند خون و کم شدن قند خون ناشتا در بیماران دیابتی میگردند.
خاصیت آلبالو در ریکاوری و بازیابی بعد از ورزش:
تحقیقات ثابت کرده است که خاصیت ضد التهابی و آنتیاکسیدانی آلبالو در رفع التهابات و دردهای ناشی از ورزش مؤثر است. خواص آب البالو، در بهبود عملکرد ماهیچه ها و کاهش دردها و گرفتگیهای عضلانی پس از ورزش در دوچرخهسواران و دوندههای ماراتن نقش داشته و باعث برطرف شدن سریعتر این حالات در ورزشکاران شده است.
در تحقیقی که انجام شد، مشخص گردید دونده هایی که در هفت روز منتهی به مسابقه از آب البالو استفاده کرده بودند، سه برابر کمتر درد عضلانی را در طول مسابقه و بعد از آن احساس کردند. این موضوع ثابت میسازد که مواد موجود در آلبالو بر قدرت و مقاومت ماهیچهها تأثیر مثبت و فزاینده داشته است.
تأثیر مثبت خواص آلبالو بر مغز و سلولهای مغزی:
وجود آنتیاکسیدان و ترکیبات مفید دیگر و کاهش استرس اکسیداتیو، باعث میشود تا سلولهای مغزی نیز سلامتتر باقی بمانند. در همین زمینه در مطالعهای که انجام شد؛ پس از یک دوره مصرف آلبالو و بررسی تأثیر آن به مدت ۱۲ هفته، در نتیجه آزمایش، مردان و زنان مسن و سالم، افزایش میزان آنتیاکسیدان در بدن داشتند و مردان و زنان مبتلا به زوال عقل خفیف، گزارش بهبود تسلط کلامی و عملکرد حافظه کوتاه مدت و بلند مدت داشتند.
متخصصان بر این باورند که اختلالات دژنراتیو (فرسایشی تخریبی) مغزی؛ همانند پارکینسون و آلزایمر در اثر استرس اکسیداتیو بروز میکنند و فواید آلبالو، در از بین بردن اثرات استرس اکسیداتیو، تأثیر مثبت دارد.
خواص آلبالو و کرونا؛ مسئله روز:
پر واضح است که بیماری کرونا که این روزها بسیار شایع گردیده و مسئله روز بسیاری از افراد گشته است، بیشتر در حالت ضعف سیستم ایمنی شدت مییابد. همچنین متخصصان و کارشناسان پزشکی معتقدند؛ هر عاملی که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شود، میتواند در جلوگیری از ابتلا به کرونا مؤثر بوده و یا در بهبود روند بیماری تأثیرگذار باشد. خواص آلبالو با داشتن آنتی اکسیدان بالا و ویتامین C و ویتامین A و آنتوسیانین میتواند به افزایش مقاومت بدن و کاهش اثرات سوء این بیماری کمک کند.
خاصیت آلبالو، کمک رسانی به کبد:
از دیگر خواص آلبالو؛ که قابل توجه نیز هست، می توان به این موضوع اشاره داشت که دمنوش آلبالو در پاکسازی کبد نقش مؤثری دارد. به دلیل وجود آنتیاکسیدانها و همچنین آنتوسیانین که خاصیت ضدعفونی این میوه را سبب میشوند و همچنین نقش آن در دفع سموم و مواد مضر از کبد و از بدن، این میوه یار کبد است و با پاکسازی کبد به سلامت آن و دیگر اعضاء بدن و از جمله شفافیت و شادابی چهره و پوست، کمک شایانی میکند.
خواص آلبالو؛ مفید برای چشم:
آلبالو با داشتن مقدار زیاد ویتامین A برای چشم مفید بوده و آنتیاکسیدانهای موجود در آن، برای سلامت بینایی و چشم مفید فایده است و حتی مصرف آن، سندرم خشکی چشم را تا حدود زیادی بهبود میبخشد.
فواید و خواص آلبالو برای دستگاه گوارش؛ درمان یبوست و اسهال:
جالب است بدانید که آلبالو با داشتن فیبر بالا به رفع یبوست کمک می کند، در عین حال که خود میوه یا دم کرده دم آن در درمان اسهال مؤثر است. همچنین خواص آلبالو؛ به کاهش اسید معده و درمان ریفلاکس کمک کرده و زخم و درد معده را کاهش میدهد. البته افرادی که معده یا روده ضعیف دارند باید در مصرف آن احتیاط کنند.
منابع مقاله خاصیت البالو:
- https://www.healthline.com/nutrition/cherries-benefits#TOC_TITLE_HDR_4
- https://www.livestrong.com/article/116111-health-benefits-sour-cherry
- https://www.healthbenefitstimes.com/sour-cherry
- https://ariyanahal.ir
نظرات کاربران