طرز تهیه حلوای گردویی تبریز

طرز تهیه حلوای گردویی تبریز

طرز تهیه حلوای گردویی تبریز:

حلوای گردویی؛ یکی از دسرها و نیز صبحانه های محبوب در بین افرادی است که به خوردن مواد غذایی شیرین علاقه دارند. به همین دلیل می خواهیم در این مقاله طرز تهیه حلوای گردویی تبریز، را که یکی از قدیمی ترین و خوشمزه ترین سوغات این شهر می باشد را خدمت شما عزیزان توضیح دهیم.

باید گفت دسرهای شیرین مانند حلوا به علت کربوهیدراتی که دارد ، برای اکسیداسیون چربی ها و پروتئین هایی که از غذا وارد بدن می شود، مفید است. از طرفی خوردن خوراکی های شیرین باعث ترشح آندورفین ها شده که خود باعث تولید انرژی و شادی می شود. البته میزان استفاده و مصرف دسر باید در حد اعتدال باشد تا باعث چاقی نشود. از طرفی وجود گردو و شکر در حلوای گردویی ارومیه، در مصرف صبحانه می تواند تامین کننده انرژی در طول روز محسوب شود. گردو خود طعم ملایمی دارد، ولی در صورت ترکیب با شکر طعم دلپذیر و بهتری پیدا خواهد کرد.

حلوای گردویی تبریز

مواد لازم برای تهیه حلوای گردویی تبریز شامل چه مواردی می شود:

قبل از اینکه در خصوص طرز تهیه حلوای گردویی تبریز؛ صحبت کنیم، ابتدا باید بدانیم این حلوا از چه موادی تشکیل شده است. رعایت دقیق اندازه ها و پیمانه هایی که ذکر می شود، باعث خوشمزگی و مزه خوب این حلوا خواهد شد. مواد لازم عبارتند از:

  1. گردوی آسیاب شده یک پیمانه
  2. شکر یک پیمانه
  3. برنج شکسته یک پیمانه
  4. کنجد بریان شده نصف پیمانه
  5. روغن مایع یا روغن کنجد سه چهارم پیمانه
  6. شیره انگور یک دوم پیمانه
  7. آب چهار پیمانه

این مواد برای مصرف 6 نفر مناسب می باشد. مدت زمان پخت حلوا تقریبا یک ساعت به طول می انجامد. می توان در وعده صبحانه، دسر بعد از غذا، به عنوان وعده افطاری و … مورد استفاده قرار گیرد.

حلوای گردویی تبریزی چگونه تهیه می شود:

بعد از اینکه مواد لازم را آماده کردید، نوبت به طرز تهیه حلوای گردویی تبریز، می رسد. مراحل تهیه این حلوا به شرح زیر می باشد:

ابتدا برنج های نیم دانه را کاملا بشویید تا مواد اضافی آن خارج شود. برای اینکه برنج نرم شود، لازم است دو ساعت خیس بخورد. بعد از این مدت برنج را آسیاب کنید تا آرد برنج بدست آید. معمولاً برای تهیه حلوا از برنج نیم دانه استفاده می کنند تا مزه بهتری به آن داده و راحت تر آسیاب شود. برخی افراد بجای این مراحل از آرد برنج بازاری استفاده می کنند. طعم آردی که در منزل تهیه می شود، قابل مقایسه با آرد برنج بیرونی نبوده و بسیار خوشمزه تر و نرم تر است.

در قابلمه دیگر روغن مایع را بریزید و اجازه دهید تا مقداری گرم شود. سپس برنج آسیاب شده و گردوی آماده شده را ریخته و تف می دهید. در مورد گردو ذکر این نکته ضروری است که باید از مرغوب ترین نوع گردو انتخاب شود. زیرا در برخی موارد گردو طعم و مزه خوبی ندارد یا سیاه است و طعم و شکل حلوا را تغییر می دهد.

برنج نباید زیاد تفت داده شود، زیرا باعث بدرنگی و کدر شدن آن می شود. برنج به تنهایی 5 دقیقه تفت داده شود و بعد از اضافه کردن گردوها نیز 10 دقیقه زمان برای مخلوط شدن این دو لازم است. تفت دادن و تغییر رنگ برنج یکی از مراحل دشوار برای تهیه حلوا است. زیرا زیاد تفت دادن برنج باعث سوختن آن شده و کمتر تفت دادن برنج نیز طعم خامی را به حلوا خواهد داد. تنظیم حرارت زیر قابلمه و نیز مدت زمان لازم برای این مرحله بسیار اهمیت دارد.

طرز تهیه ی حلوا گردوی ارومیه

حلوای گردویی تبریز یکی از جذاب ترین دسرهای سنتی ایران می باشد.

بعد از اینکه گردوها همراه برنج تفت داده شدند، قابلمه را از روی گاز برداشته و بعد از اینکه کمی خنک شد، شکر آماده شده را به آن اضافه کنید. می توانید بجای شکر از پودر قند نیز استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که پودر قند را کمتر از میزان شکر اضافه کنید.

زیرا شیرینی پودر قند بیشتر از شکر است. شکر باید کاملا با مواد مخلوط شده و به اصطلاح به خورد هم برود. در غیر این صورت در زمان خوردن حلوا، گلوله های ریز شکر به زیر دندان آمده و طعم حلوا را تغییر می دهد. همچنین حلوا یکدست و نرم  نمی شود.

در این مرحله باید مخلوط شیره انگور و آب که اصطلاحاً دوشاب گفته می شود، به مخلوط اضافه شود. برای تهیه دوشاب باید شیره انگور و آب را روی حرارت قرار داده تا بجوشد و غلظت لازم به دست آید. شیره انگور یکی از بهترین گزینه ها برای تهیه این حلوا می باشد، زیرا طعم خیلی بهتری را به حلوا خواهد داد. البته اگر این حلوا را با زعفران تهیه می کنید، بهتر است از شیره انگور برای پخت آن استفاده نکنید.

در این مرحله باید زیر حرارت را کم کرده و اجازه دهید تا برنج بپزد و قوام بیاید. باید برای جلوگیری از ته گرفتن برنج، باید مخلوط را هم بزنید. این کار برای جلوگیری از چسبیدن برنج به ته ظرف و سوختن آن لازم و ضروری است. بو و طعم حلوا در اثر ته گرفتن برنج به شدت تحت تأثیر قرار می گیرد. بعد از اینکه غلظت مورد نظر بدست آمد و برنج کاملاً باز شد، در قابلمه را بداشته و بگذارید آب اضافی خشک شود. بعد از اینکه حلوا به روغن افتاد، تهیه حلوای گردویی تبریز، به اتمام رسیده است.

برای برش دادن حلوا و یا تزیین کردن آن باید منتظر باشید تا مخلوط سرد شود. سپس می توانید با کنجد آسیاب شده و یا پودر پسته یا بادام و … تزیین نمایید.  

خاصیت گردو در حلوای گردویی تبریز:

وجود مغز نهال گردو در این حلوا بسیار مهم بوده و یکی از مواد ضروری و لازم برای تهیه این حلوا به شمار می رود. گردو به دلیل داشتن مواد مغذی و مفید برای بدن و نیز آنتی اکسیدان های لازم می تواند یکی از بهترین گزینه ها برای تهیه حلوا برای مصارف مورد نظر باشد. در این قسمت بر آن شدیم تا مزایای گردو که یکی از مواد اصلی تشکیل دهنده این حلوا است را  برای سلامت بدن توضیح دهیم:

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × چهار =