صفر تا صد کاشت درخت گلابی

صفر تا صد کاشت درخت گلابی

۱۴۰۲-۰۹-۲۵

معرفی کلی جهت پرورش و کاشت نهال گلابی

گلابی یکی از میوه های خوشمزه ای است که خواهان زیادی دارد. این میوه به دلیل خاصیتی که در طب سنتی هم از آن بسیار یاد می شود، در بین مردم محبوبیت زیادی برای تازه خوری و یا به صورت فرآوری شده دارد.

در کاشت نهال گلابی با رعایت یک سری نکات به راحتی می توانید یک درخت گلابی در باغچه خود داشته باشید. اگر مایل هستید که تا بیشتر در مورد کاشت این درخت بدانید تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

شناخت ویژگی های شاخص درخت گلابی

نهال گلابی با نام Pear یک درخت خزان کننده است. این درخت، بومی آسیای غربی می باشد و به دلیل مقاومت خوبی که دارد در بیشتر مناطق جهان کشت می شود. درخت گلابی در دسته درختان قد کوتاه قرار می گیرد و مکان هایی با آفتاب کامل تا نیمه سایه را ترجیح می دهد.

بیشتر نژاد های گلابی، زود بارده هستند و از این رو در احداث باغ بسیار مناسب می باشند. این درخت باید به مدت ۵۰۰ تا ۹۰۰ ساعت در درمای پایین ۷ درجه سانتی گراد قرار بگیرد تا نیاز سرمایی آن برطرف شود. ویژگی های درخت گلابی

نکات مهم هنگام کاشت این گونه

برای کاشت نهال گلابی ابتدا گودالی حفر کنید. توجه داشته باشد که گودال حفر شده باید ۲ تا ۳ برابر طول ریشه گلابی باشد. قبل از قرار دادن نهال در گودال، بهتر است که انتهای گودال، کود دامی کاملا پوسیده و کمپوست بریزید تا در پروسه رشد دچار مشکلاتی نظیر رشد نامناسب و .. نشوید.

رایج ترین روش های کاشت گلابی

کاشت درخت گلابی مانند بسیاری از درختان دیگر به دو صورت انجام می پذیرد که شامل:

  • کاشت بذری: درخت گلابی جز گیاهان دانه دار است. برای کاشت بذر گلابی ابتدا باید دانه های آن را در مخلوط خاک و اره و پیت ماس قرار دهید و اجازه دهید به مدت ۳ ماه در دمای حدود ۳ درجه قرار بگیرند.

این کار به رفع نیاز سرمایی آن ها و قدرت جوانه زنی بذر کمک می کند. بعد طی این مرحله وقتی که دمای هوا به بالاتر از ۴ درجه رسید، می توانید آن را در بستر مناسب بکارید.

بعد از کاشت نیز باید همواره مراقب باشید تا بذرها جوانه بزنند. باید به این نکته توجه کنید که شما نمی توانید به طور مستقیم نهال گلابی به وجود آمده توسط بذر را بکارید. زیرا باید قبل از کاشت، آن را پیوند بزنید تا به نهال مورد نظر خود برسید.

دقت کنید فرآیند کاشت بذر و پیوند نهال گلابی کمی طولانی است و در ضمن ممکن است شما نتوانید به گیاه با ویژگی های مطلوب برسید.

کاشت از طریق بذر

  • کاشت نهال: معمولا برای احداث باغ از کاشت نهال گلابی پیوند شده استفاده می کنند. به این صورت که نهال گلابی را از مراکز فروش نهال تهیه می کنند و در زمین مورد نظر می کارند.

در این روش انتخاب و خرید نهال گلابی از اهمیت بسیاری برخوردار است و باید نهالی انتخاب شود که با شرایط آب و هوایی منطقه سازگار باشد.

کاشت نهال گلابی از این طریق معمولا به صرفه تر است و زودتر می توان به باردهی اقتصادی در باغ دست یافت.

جهت خرید و یا مشاهده لیست قیمت انواع نهال گلابی، روی عبارت (نهال گلابی) کلیک کنید.

زمان مناسب جهت کشت و پرورش نهال گلابی

درخت گلابی از اواسط فصل پاییز تا اوایل بهار به خواب می رود، بنابراین بهترین فصل کشت برای این درختان، در دوره خواب آن ها می باشد. بهتر است کاشت نهال گلابی در اواخر پاییز تا اوایل زمستان صورت گیرد تا ریشه ها زمان کافی برای رشد و توسعه در فصل گرم سال داشته باشند.

زمان مناسب کاشت

از نظر آب و هوایی، درخت گلابی در شرایط نامساعد هم مقاومت خوبی دارد. همچنین خطر سرمای بهاره نسبت به دیگر درختان در این نوع درخت میوه کمتر می باشد. دقت داشته باشید که نهال های گلابی در آب و هوای سرد و مرطوب بهتر رشد می کنند.

شرایط بستر کاشت درختان گلابی و نکات مهم جهت پرورش آن

در احداث باغ یکی از مهمترین اصول رعایت فاصله کاشت می باشد. کاشت نهال گلابی نیز از این امر مستثنی نیست. مناسب ترین فاصله میان این درختان در امر کاشت، فاصله ۴*۶ یا مستطیلی می باشد. باید توجه کرد که با کمتر شدن فاصله کاشت نهال گلابی، شاخه های این درخت بر روی هم قرار می گیرند و نور کافی به درخت نمی رسد.

فاصله کاشت نهال ها

 

مرسوم ترین آفات و بیماری های درخت گلابی

آفات و بیماری ها برای درخت گلابی بسیار آسیب رسان هستند و در صورت عدم توجه، صدمات بسیاری برای درخت و باغ به بار می آورند.

  • پسیل گلابی
  • زنبور گلابی
  • کرم سفید ریشه سه تا از آفات خسارت آور در باغ گلابی هستند. برای جلوگیری از این آفات، رعایت بهداشت زراعی و همچنین توجه در خرید نهال گلابی کاملا سالم و استفاده مناسب و به موقع سموم و کود دامی کاملا پوسیده برای باغ ضروری است.

به طور مثال از جمله سموم مناسب جهت رفع پسیل گلابی، سم کاسکید و دیازینون می باشد.

بیماری های درخت گلابی

بیماری های مهم درخت گلابی عبارتند از:

  • آتشک سیب و گلابی
  • لکه سیاه گلابی
  • پوسیدگی طوقه و ریشه
  • زوال گلابی

برای کنترل این بیماری ها، مهمترین نکته انتخاب و استفاده از نهال های سالم جهت کاشت می باشد. شما  با کاشت درختان سالم می توانید درصد قابل توجهی از این بیماری ها را کاهش دهید. هرس به موقع درختان و حذف میوه ها و شاخه های آلوده و نیز سمپاشی به موقع درخت، می تواند در مسیر کاشت نهال گلابی بسیار کمک کننده باشد.

خاک مطلوب جهت کاشت این نهال

برای کاشت نهال گلابی باید به نوع خاک زمین مورد کاشت توجه کرد. گلابی در خاک های لومی شنی و با زهکشی عالی رشد خوبی دارد. توجه کنید که سطح شوری مناسب  برای کاشت این درخت ۶.۵ است، البته گلابی به خاک های کمی شورتر از این مقدار هم مقاوم است اما زهکشی خاک بسیار مهم است.

خاک مطلوب

برای کاشت نهال زیبای گلابی عمق چاله مورد کاشت بهتر است به مقداری باشد که ریشه های درخت روی هم قرار نگیرند. بعد از قرار دادن نهال گلابی ابتدا خاک سطحی را به داخل چاله بریزید و سپس بقیه نهال را به داخل گودی قرار دهید و در پایان سطح آن را کمی فشرده کنید تا فضاهای خالی کاملا پر شود.

برای زهکشی بهتر نیز می توانید مقداری کود دامی پوسیده و یا کمپوست همراه با خاک سطحی به داخل چاله بریزید.

بررسی انواع کود و سموم جهت باردهی درخت گلابی

درخت گلابی برای افزایش مقاومت در برابر بیماری ها و افزایش باروری به کود و تغذیه نیاز دارد. اما به طور کلی قبل از آغاز کوددهی به درخت باید میزان عناصر میکرو و ماکرو آن را از طریق آزمایش خاک بررسی کرده تا به کمبود عناصر موجود در آن پی ببریم.

با دیدن آزمایش خاک و حال عمومی درخت می توان تعیین کرد که درخت گلابی به چه نوع کودی و به چه میزان نیاز دارد. کودهای حاوی روی، بور و ازت بهترین گزینه برای افزایش میزان باردهی نهال گلابی است که باعث افزایش ثمردهی گل ها و تولید میوه می‌شود.

برای بالا بردن سایز میوه و افزایش بازار پسندی آن نیز می توان از کود کلسیم به میزان ۲ تا ۳ بار قبل از برداشت میوه استفاده کرد.

مقدار نیاز آبی این گونه با توجه به منطقه کشت

آبیاری یکی از مهم ترین مراحل در کاشت نهال گلابی و نگهداری و مراقبت از آن است. ایجاد رطوبت لازم در زمان گرده افشانی نیز بسیار اهمیت دارد اما نباید در این زمان آبیاری غرقابی انجام داد.

در کاشت درخت گلابی نیز همچون سایر درختان آبیاری قطره ای بهترین شیوه آبیاری می باشد. در زمان گرده افشانی نیز در صورت خشک بودن خاک می توان از آبیاری قطره ای به میزان کم استفاده کرد.

آبیاری درخت گلابی در هنگام تشکیل میوه و رشد میوه بسیار مهم است زیرا این مرحله در ماه های خشک سال قرار دارد و باید به آبیاری ایم گیاه در این مرحله توجه کنید.

آبیاری نهال

در کل نیاز آبی گلابی تقریبا هر ده روز یک بار است و به آبیاری زیادی نیاز ندارد، اما آبیاری در زمان های اواخر فروردین و اوایل تا اواسط اردیبهشت و سپس در خرداد بسیار مهم است.

یکی از مراحل مهم در آبیاری درخت گلابی، پس از برداشت میوه ها می باشدکه باید درخت و شاخه ها را برای سال بعد آماده نمایید.

انواع روش های هرس درخت گلابی

هرس درخت گلابی به معنی حذف شاخه های بیمار و شکسته و یا ضعیف می باشد. هرس به طور کلی کمک می کند تا نور و جریان هوا بهتر به تنه، شاخه و برگ های دیگر برسد که این موضوع در رشد بهتر درخت و تشکیل میوه موثر است.

درخت گلابی نیاز به دو نوع هرس دارد که عبارتند از:

  1. هرس در زمان کاشت نهال گلابی
  2. هرس زمستانه و یا اوایل بهار در زمان یک سالگی نهال

هرس در زمان کاشت: این نوع هرس که به آن سرزنی هم می گویند زمانی انجام می شود که نهال گلابی داری یک تنه و بدون شاخه های جانبی باشد. در این صورت نهال را سرزنی می کنند تا جوانه های جانبی آن به شاخه تبدیل شوند تا بتوان درست آن را تربیت کرد.

هرس اوایل بهار

اگر نهالی که قصد کاشت آن را داریم خود دارای شاخه می باشد، دیگر نیازی به سرزنی نیست و زمستان سال بعد اقدام به هرس آن می کنیم.

هرس زمستانه: این هرس در اواخر زمستان و یا در ابتدای بهار صورت می گیرد. این هرس با توجه به شیوه ای که می خواهیم درخت گلابی را تربیت کنیم انجام می شود. در اکثر موارد درخت گلابی را به روشی که یک تنه در مرکز است هرس می کنند تا مرکز درخت و شاخه های جانبی به طور کامل نور آفتاب را دریافت کند.

آشنایی با بهترین نهال های گلابی ایرانی و خارجی

این درخت دارای رقم های گوناگون می باشد که پس از کاشت نهال گلابی در شکل، اندازه، رنگ و طعم با یکدیگر تفاوت دارند. همچنین برخی از ارقام دیررس و برخی زودرس هستند. در زیر به چند مورد از نژاد گلابی اشاره میکنیم:

انواع نهال گلابی

گلابی بیروتی

  • مزه خوبی دارد.
  • مقاومت کم به خشکی و سرما و همچنین برداشت محصول آن در تابستان است.

 

گلابی شاه میوه

  • زادگاه آن کشور ایران است.
  • ماندگاری کمتری نسبت به سایر گونه ها دارد.

گلابی درگزی

  • باردهی زیادی دارد.
  • میوه های این رقم درشت هستند.
  • برداشت محصول آن در ابتدای پاییز است و بسیار مناسب مناطق گرم می باشد.

گلابی آنجو

  • رنگ آن قرمز است.
  • مقاومت زیادی نسبت به سرما و خشکی هوا از خود نشان می دهد.

گلابی آنجو

خواص و فواید میوه گلابی

گلابی از جمله میوه های محبوب است که داری ویتامین ها و موادمغذی بسیاری می باشد. کاشت نهال گلابی با توجه به رشد بی دردسر آن و خواص زیادی که خود میوه گلابی دارد بسیار مرسوم است. گلابی یک منبع غنی از آنتی اکسیدان است که خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد. همچنین دارای مقدار قابل توجهی پتاسیم و مس می باشد که در عملکرد قلب و اعصاب نقش به سزایی دارد.

از جمله دیگر خواص محصول نهال گلابی این است که موجب سلامت روده و قلب می شود و نقش مفیدی در کاهش ابتلا به دیابت و کاهش وزن دارد. با توجه به فوایدی که برای گلابی ذکر شد هر خانواده ای باید آن را در سبد غذایی خود داشته باشد.

جمع بندی نهایی در رابطه با کاشت نهال گلابی

گلابی از میوه هایی است که در اکثر نواحی و مناطق با آب و هوای متفاوت می توان اقدام به کاشت نهال آن کرد. برای کاشت نهال گلابی ابتدا باید رقم مورد نظر را با توجه به اقلیم و شرایط محیط منطقه انتخاب و سپس اقدام به پرورش و نگهداری از درخت گلابی کنید.

برای اینکه رشد و پرورش درخت گلابی به خوبی صورت گیرد و دچار بیماری ها و آفات نشود، باید در انتخاب و خرید نوع نهال دقت کنید. نهال را باید از مراکز مطمئن و قابل اعتماد خریداری نمایید تا از سلامت آن اطمینان کافی داشته باشید.

مجموعه گلدنهال یکی از مجموعه های برتر در زمینه عرضه انواع نهال گلابی است که با تکیه به تجربه و دانش چندین ساله متخصصان خود، انواع نهال گلابی را جهت احداث باغ گلابی در اختیار باغداران و عموم مردم قرار می دهد.

 

 

جهت خرید نهال با ما در تماس باشید

خرید نهال اصل اون هم با ضمانت بازگشت واقعی کالا برای خریداران یک دغدغه محسوب میشه. گلد نهال با مجوز رسمی جهاد کشاورزی و ارائه فاکتور رسمی، انتخابی مطمئن برای شما خواهد بود. همین حالا با ما در تماس باشید.

نظرات کاربران