شایع ترین عوارض خوردن گردو به تنهایی

شایع ترین عوارض خوردن گردو به تنهایی

۱۴۰۳-۰۷-۰۸

گردو یکی از آجیل‌ها و مغزهای پرخاصیت است. این آجیل به تنهایی نیز خاصیت‌های فراوانی دارد، اما زیاده‌روی در آن یا ندانستن عوارضی که ممکن است ایجاد کند، عواقب خوبی ندارد. درست است که گردو منبع غنی از امگا۳ و فیبر است، اما به دلیل طبع گرم آن برای همه مناسب نمی باشد. با این‌حال گردو یکی از منابع غذایی مفید و حتی درمانی در طب سنتی شناخته می‌شود.

همین ماده مفید در طب سنتی اگر به درستی استفاده نشود یا زیاد از حد به تنهایی خورده شود، باعث ایجاد عوارضی در بدن خواهد شد. در این مقاله همراه باشید تا مضرات خوردن گردو به تنهایی را بشناسید.

از مضرات خوردن گردو به تنهایی چه می دانید؟

گردو را به عنوان یک ماده غذایی با ارزش که سرشار از امگا۳، پروتئین، فیبر و آنتی اکسیدان است می‌شناسند. مزایای گردو آنقدر زیاد است که یک مقاله با بررسی اثر مصرف دو سال گردو بر سالمندان، مشخص کرد، مصرف روزانه ۳۰ تا ۶۰ گرم گردو، خطرات سکته قلبی را کاهش می‌دهد.

گردو در طب سنتی به عنوان یک ماده مغذی و دارای طبعی گرم شناخته می‌شود. به همین دلیل برخی افراد با خوردن گردو در دهانشان احساس سوزش یا جوش زدن می‌کنند. در کنار طبع گرم، خشکی نیز در این آجیل وجود دارد.

این موضوع سبب می‌شود کسانی که طبع خودشان بلغم یا همان گرم و خشک است، دچار التهاب شوند. به همین دلیل طبیبان سنتی گردو را بیشتر برای افراد سرد مزاج توصیه می‌کنند.

از بهبود عملکرد مغز گرفته تا تقویت قوای جنسی و ترشح هورمون تستسترون و تقویت سیستم ایمنی از این آجیل بر می‌آید. از طرف مقابل به دلیل همان طبع گرم و خشک ممکن است عوارضی نیز داشته باشد. این عوارض و مضرات خوردن گردو به تنهایی در بخش‌های بعد بررسی شده‌اند.

مضررات خوردن گردوی زیاد

چرا گردو را تنها نخوریم؟

اگر شما هم طبع گرم و خشک دارید، بهتر است گردو را به تنهایی نخورید. فهمیدن این موضوع ساده است. اگر هنگام خوردن گردو به تنهایی دچار سوزش زبان، خارش گلو یا جوش زدن شدید، بدانید که به گردو حساسیت دارید. به علاوه خوردن مقدار زیاد گردو به‌ تنهایی می‌تواند باعث نفخ معده، ورم و اسهال شود.

کالری هر یک دانه گردو ۲۶ گرم است. به دلیل داشتن همین کالری زیاد هم باعث چاقی و هم لاغری می شود. خوردن گردو به تنهایی در طب سنتی روی بخش‌های مختلف بدن علائم خود را نشان می‌دهد. بسته به میزان حساسیت یا شدت آن، علائم متفاوت خواهد بود. ذکر این نکته نیز مهم است که حساسیت به گردو می‌تواند هم به شکل حساسیت به خوردن گردو باشد و هم حساسیت به پوست و درخت گردو. در نوع اول، بدن واکنش‌های آلرژیک بیشتر و شدیدتری نشان می‌دهد که باید زودتر برای درمان آن‌ها اقدام شود.

برای دریافت اطلاعات و مطالعه ارزش های غذایی گردو، می توانید به مقاله ارزش های غذایی فوق العاده گردو مراجعه نمایید.

واکنش های بدن با خوردن گردو

همانطور که قبلا گفتیم طبع گردو در طب سنتی، گرم و خشک است. چنین طبعی برای کسانی که خودشان هم طبع گرمی دارند، مناسب نیست و باعث بروز عوارض می‌شود. این عوارض به صورت کلی در زیر لیست شده‌اند.

  • خارش گلو
  • آفت در دهان
  • کهیر
  • التهاب در پوست
  • تنگی نفس
  • احساس آشفتگی و بی قراری
  • افزایش غیرعادی میل جنسی

هر یک از این عوارض ممکن است کم و زیاد در افراد مختلف با حساسیت به گردو اتفاق بیفتد. توجه داشته باشید، حتی اگر به گردو حساسیت ندارید، با مصرف بیش از حد آن ممکن است دچار عوارض کوتاه مدت شوید.

دلیل ایجاد عوارض خوردن گردو به تنهایی

کسانی که پس از خوردن گردو دچار عوارض و حساسیت می‌شوند، در واقع به پروتئین گردو حساسیت نشان می‌دهند. با نقص در سیستم ایمنی بدن، پروتئین موجود در گردو به عنوان یک عامل مضر برای بدن شناسایی می‌شود. در پی این شناسایی، بدن دستور تولید آنتی بادی می‌دهد که به صورت آنتی ژن عمل می‌کند و باعث واکنش آلرژیک می‌شود.

دیگر دلایل مضر بودن خوردن گردو به تنهایی در مقدار زیاد، فیبر بالای آن است. فیبر در کنار ضروری بودن برای بدن، در مقدار زیاد باعث التهاب می‌شود. همچنین از انعقاد خون و بسته شدن زخم‌ها نیز جلوگیری می‌کند. به همین دلیل باید گردو را به مقدار مناسب و کافی مصرف کنید.

عوارض گردو بر روی پوست

گردو که به طبع گرم خود معروف است، ممکن است باعث ایجاد التهابات پوستی مانند کهیر و اگزما شود. مخصوصا کسانی که دچار اگزما و بثورات پوستی هستند نباید گردو را به تنهایی مصرف کنند.

همچنین چربی موجود در این آجیل باعث بالا رفتن چربی پوست شده که دلیلی بر ایجاد جوش و آکنه است. به همین دلیل توصیه می شود گردو در فصل تابستان کمتر مصرف شود.

عوارض گردو بر روی پوست

تاثیرات منفی گردو بر روی کبد

گردو سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ است. اگر پزشک برای شما تشخیص کبد چرب داده است، نباید گردو را به تنهایی مصرف کنید. چرا که باعث جذب چربی بیشتر توسط کبد می‌شود. در ادامه با بالا رفتن چربی کبد، ممکن است به کلیه‌ها و سایر ارگان‌های بدن نیز آسیب برسد.

گردو و افزایش واکنش های آلرژیک

مضرات خوردن گردو به تنهایی شامل افزایش واکنش‌های آلرژیک نیز می‌شود. این موضوع در کودکان به دلیل ضعیف بودن سیستم ایمنی بیشتر دیده شده است. واکنش‌هایی مانند سرفه، تنگی نفس، گرفتگی بینی یا خارش از واکنش‌هایی است که ممکن است با خوردن گردو بروز دهد.

واکنش های آلرژیک با خوردن 
گردو

التهابات و مشکلات گوارشی از مضرات مصرف گردو به تنهایی

اگرچه مصرف روزانه گردو توصیه می‌شود، اما مصرف آن در روزهای گرم یا به مقدار زیاد باعث ایجاد مشکلات گوارشی خواهد شد. دلیل آن نیز بالا بودن چربی و فیبر در این میوه است. چربی و فیبر مخصوصا در گردوی تازه آنقدر زیاد است که باعث نفخ و ورم معده، اسهال، التهاب گلو و تورم، ناتوانی در هضم غذا و حتی ایجاد احساس درد در مسیرهای مختلف دستگاه گوارش می‌شود.

زخم هایی که با گردو درمان نمی شوند

یکی از عوارض خوردن گردو به تنهایی آن هم در مقدار زیاد، عدم بهبود زخم‌هاست. دلیل آن نیز وجود فیبر زیاد است. فیبر بیش از حد در بدن باعث می‌شود تا زخم‌ها بسته نشده و حتی بدتر نیز شوند. این موضوع در افرادی که زخم‌های بدنشان دیرتر خوب می‌شود و به اصطلاح بد زخم هستند، بیشتر دیده شده است.

بهترین زمان مصرف گردو برای دوری از مضرات آن

اگر می‌خواهید از مضرات خوردن گردو به تنهایی دور بمانید، بهتر است زمان مصرف آن برای نتیجه خوب را بدانید. مخصوصا اگر طبع گرم و خشکی دارید، بهتر است با احتیاط مصرف کنید. از مصرف گردو در تابستان و روزهای گرم بپرهیزید.

از طرفی اگر فرد سرد مزاجی هستید، هم سرمای بدنتان به کمک گردو متعادل می‌شود و هم کبد را گرم می‌کند. علاوه‌بر این خوردن گردو در صبحانه به اندازه توصیه شده است، آن هم نهایتا یک دوم لیوان تا باعث افزایش انرژی در بدن شود. به عبارت دیگر مصرف درست گردو به اندازه یک انرژی‌زا در طول روز برای افراد انرژی تامین می‌کند.

گردو را با چه چیزی مصرف کنیم؟

برای مبارزه با مضرات خوردن گردو به تنهایی، بهتر است گردو را به همراه مصلح آن استفاده کنید. مصلح‌ها می‌توانند عوارض را کاهش دهند و یا حتی از آن‌ها جلوگیری کنند. برای آن که به عوارض گردو و حساسیت ناشی از آن دچار نشوید می‌توانید از انار ترش، سکنجبین، آب انار یا خیار در کنار گردو استفاده کنید.

همچنین دیگر مواد غذایی با طبع سرد مانند پنیر هم می‌تواند در تعدیل طبع گرم گردو کمک کند.

جمع بندی در خصوص مضرات خوردن گردو به تنهایی

ضرب المثل کم بخور، همیشه بخور، در مضرات خوردن گردو به تنهایی نمایان می‌شود. وقتی که ممکن است به پروتئین یا امگا۳ موجود در گردو حساسیت دهید، بهتر است آن را کمتر مصرف کنید یا همراه آن مواد غذایی مصلح میل نمایید. به این ترتیب هم از مضرات خوردن گردو به تنهایی در امان خواهید بود و هم به مزایای آن خواهید رسید.

جهت خرید نهال با ما در تماس باشید

خرید نهال اصل اون هم با ضمانت بازگشت واقعی کالا برای خریداران یک دغدغه محسوب میشه. گلد نهال با مجوز رسمی جهاد کشاورزی و ارائه فاکتور رسمی، انتخابی مطمئن برای شما خواهد بود. همین حالا با ما در تماس باشید.

نظرات کاربران